Supercomputer: 60 kæmper om adgang til ABACUS 2.0

60 studerende skal kæmpe om at få adgang til Danmarks største computer ABACUS 2.0 på Syddansk Universitet.

60 studerende fra de fem fakulteter på Syddansk Universitet begynder onsdag en duel, hvor der ikke kun er gode penge på højkant, men også mulighed for at få adgang til supercomputeren ABACUS 2.0.

De 60 studerende deltager i SDU Supercomputer Challenge 2017, hvor virksomheder og studerende sammen skal finde løsninger på problemstillinger.

Første møde mellem virksomheder og studerende sker på en workshop. Her vil virksomhederne præsentere deres problemer for de studerende, som så melder sig til at arbejde med mulige løsninger.

Supercomputer Challenge 2017 har semifinale i august og finale i november 2017.

De virksomheder, der kommer i semifinalen til august, vil have opnået indsigt og viden om, hvordan deres problem kan løses, og de virksomheders problemer, som går videre efter semifinalen, får deres problemer kørt på ABACUS 2.0.

I finalen til november bliver de tre bedste projekter præmieret med 25.000 kroner til deling mellem de studerende.

Fem virksomheder stiller op med flere problemer. Heriblandt Dong Energy, der stiller med to forskellige problemer, samt Statens Arkiver, der har et spændende problem de ønsker løst, skriver SDU i en pressemeddelelse.

Vision og støtte

Visionen for SDU Supercomputer Challenge 2017 er at få studerende på SDU og virksomheder til at arbejde sammen om at nå et fælles mål. Det handler om at finde innovative løsninger på komplekse problemer inden for dansk erhvervsliv, blandt andet med ABACUS 2.0 som redskab.

Konkurrencen er finasieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc‐Kinney Møllers Fond, Otto Bruuns Fond, Tuborg Fondet, Knud Højgaards Fond og Industriens Fond.

Oversigt

    Oversigt