Superliga-økonomi en blandet landhandel: FCK i førertrøjen

OB har superligaens næststørste omsætning, men indtjeningen kan ikke følge med.

Der er FCK og alle de andre.

Sådan er det rent sportsligt i Alka Superligaen, men også økonomisk er københaverne milevidt foran konkurrenterne.

Med en omsætning i 2016 på 1,5 milliarder og et overskud på 121 millioner kroner før skat, er der ikke andre superliga-klubber, der når FCK til sportssokkerne.

Det er fortrinsvis den sportslige succes med adgang til Champions League og fremgang i gæsteantallet i Lalandia, der har forgyldt FCK sidste år.

For i 2015 gik det knap så godt. Her skrabede FCK bunden med et underskud på 46 millioner kroner - især fordi man ikke kvalificerede sig til UEFA Europa League og "kun" blev nummer to i ligaen.

FCK's ærkerivaler fra Brøndby omsatte for 135 milioner kroner i 2016 og kom ud med et minus på 32 millioner kroner, mens Esbjerg, der har været OB's modstander i nedrykningsspillet i den grad må græmme sig.

Ikke alene går det esbjergenserne rigtig dårligt på fodboldbanen. Fodboldselskabets omsætning faldt til 65 millioner - og endnu værre - underskuddet i 2016 blev på hele 37 millioner kroner før skat.

Selv om OB's ejer Odense Sport & Event har en omsætning på 186 millioner - superligaens næsthøjeste - blev årets underskud som oplyst hos TV 2/Fyn på 12 millioner kroner før skat.

AGF forventer en omsætning på 115 millioner og et resultat på +/- 3 millioner kroner for regnskabsåret, oplyste klubben ved offentliggørelsen af halvårsregnskabet i februar i år.

Ikke alle superligaklubber har afleveret regnskab endnu og flere af klubberne har forskudt regnskabsår.

 

Oversigt

    Oversigt