I det fynske folks tjeneste

Superliga-økonomi en blandet landhandel: FCK i førertrøjen

OB har superligaens næststørste omsætning, men indtjeningen kan ikke følge med.

Der er FCK og alle de andre.

Sådan er det rent sportsligt i Alka Superligaen, men også økonomisk er københaverne milevidt foran konkurrenterne.

Med en omsætning i 2016 på 1,5 milliarder og et overskud på 121 millioner kroner før skat, er der ikke andre superliga-klubber, der når FCK til sportssokkerne.

Det er fortrinsvis den sportslige succes med adgang til Champions League og fremgang i gæsteantallet i Lalandia, der har forgyldt FCK sidste år.

For i 2015 gik det knap så godt. Her skrabede FCK bunden med et underskud på 46 millioner kroner - især fordi man ikke kvalificerede sig til UEFA Europa League og "kun" blev nummer to i ligaen.

FCK's ærkerivaler fra Brøndby omsatte for 135 milioner kroner i 2016 og kom ud med et minus på 32 millioner kroner, mens Esbjerg, der har været OB's modstander i nedrykningsspillet i den grad må græmme sig.

Ikke alene går det esbjergenserne rigtig dårligt på fodboldbanen. Fodboldselskabets omsætning faldt til 65 millioner - og endnu værre - underskuddet i 2016 blev på hele 37 millioner kroner før skat.

Selv om OB's ejer Odense Sport & Event har en omsætning på 186 millioner - superligaens næsthøjeste - blev årets underskud som oplyst hos TV 2/Fyn på 12 millioner kroner før skat.

AGF forventer en omsætning på 115 millioner og et resultat på +/- 3 millioner kroner for regnskabsåret, oplyste klubben ved offentliggørelsen af halvårsregnskabet i februar i år.

Ikke alle superligaklubber har afleveret regnskab endnu og flere af klubberne har forskudt regnskabsår.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.