Supermål sænker FC København i Odense

Anders K. Jacobsen blev matchvinder, da OB tilføjede FC København sæsonens første nederlag i Alka Superligaen.

FC København er tilsyneladende ved at glemme, hvordan man vinder i Alka Superligaen. Søndag aften tabte titelaspiranten noget overraskende med 0-1 til OB i Odense, og Ståle Solbakkens tropper har ikke vundet i de seneste fire kampe.

Til gengæld fik svingende OB en flot oprejsning efter afklapsningen i Aalborg i mandags.

Anders K. Jacobsen blev matchvinder med et fremragende mål, da han efter en times spil lobbede bolden over FCK-keeper Stephan Andersen efter flot forarbejde af Oliver Lund.

Det var i det hele taget en frustrerende aften for københavnerne, der dominerede kampen i store perioder, men som afsluttede for svagt og ukoncentreret, så Michael Tørnes i OB-målet kun sjældent blev udfordret for alvor.

Andreas Cornelius var farligste mand for gæsterne, men på sin største chance tordnede han bolden over mål fra en spids vinkel.

OB-spillerne var godt forberedte, og med Lasse Nielsen tilbage i midterforsvaret var defensiven anderledes godt polstret end i 1-5-nederlaget til AaB i mandags.

Træner Kent Nielsen havde trukket sit mandskab en smule tilbage på banen for at gøre pladsen trang for gæsterne, og fremme lurede Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen konstant på at blive sendt af sted i kontrastød.

Stemningen var høj på stadion i Odense, da uret tikkede de sidste minutter, mens FCK desperat kastede alt frem i forsøget på i det mindste at komme hjem med det ene point.

Det lykkedes ikke, og det er anden gang på mindre end et halvt år, at FC København taber med 0-1 i Odense. I den tilsvarende kamp i marts vandt OB på Mathias "Zanka" Jørgensens selvmål i slutfasen.

Resultatet betyder, at OB med ti point rykker forbi københavnerne i tabellen. Med bare ni point er FCK nu placeret på en skuffende ottendeplads, men har dog en kamp mod Randers i baghånden.