I det fynske folks tjeneste

Supermarkeder i strid

02:12

Frisk med det hele også med en retssag og et millionerstatningskrav.

Bygninerne her vil REMA 1000 gerne købe og flytte ind i - men det vil COOP ikke tillade. De har selv Brugsen og Fakta lige i nærheden

1 af 3

Coop Danmark vil slæbe Assens Kommune i retten. Stridens kerne er REMA 1000, der er på vej til at overtage Brugsens gamle lokaler i Østergade.

Kræver halv million om måneden

Coop byggede for to år siden en Fakta og en Brugs ved havnen i Assens. Samtidig solgte de de gamle brugsbygninger i Østergade til et ejendomsselskab. Siden har der været helt tomt, og nu vil kommunen have gang i aktiviteterne igen.

- Vi vil gerne have liv i området, og vi vil gerne have butikker eller kontorer, fortæller Lars Kristian Pedersen, der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Assens.

Men da Coop Danmark solgte bygningerne lød en af betingelserne på, at der ikke måtte flytte en konkurrende dagligvareforretning ind. En klausul som Assens Kommune godkendte i sin tid.

Nu vil REMA 1000 gerne købe bygningerne og rykke ind. Derfor bliver Assens Kommune nu truet med en retssag og et erstatningskrav på 500.000 kr - om måneden.

Se meget mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30.

Vis stort kort

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.