Supersygehus bliver et eldorado

Der var mange ønsker, men også et par løfter, da to ministre og lokale politikere mandag debatterede, hvordan det kommende supersygehus kan skabe vækst på Fyn.

- Det nye sygehus i det sydlige Odense bliver et eldorado for udvikling af nye sundhedsteknologier, lød det optimistisk fra sundhedsminister Bertel Haarder(V) ved debatmødet på Fyens Stiftstidende.

Sundhedsministeren mener, at det lokale erhvervsliv vil få en enestående chance for at bidrage med teknologi og udstyr til det nye OUH, og det vil give et vækstboom på Fyn.

Baggrunden for mødet var dog ikke optimistisme. Ingeniørforeningen, der var medarrangør af mødet savnede udvikling på Fyn.

- Vi mente ikke der skete noget med infrastrukturen, med letbanen og supersygehuset, og derfor tog vi initiativ til dagens møde, siger Per Olesen, der er formand for Ingeniørernes lederforum i Syddanmark.

Lang ønskeliste

Emnerne ved dagens møde var mange og perspektiverne store.

På den fynske ønskeseddel står blandt andet: letbane i Odense, udvidelse af den fynske motorvej, motorvejsafkørsel ved det nye supersygehus, bedre vejforbindelser til både Femmern og Jylland og muligheder for styrket samarbejde mellem offentlige myndigheder og private aktører.

- Sundhed er ikke bare udgifter, det er også mulige indtægter, lød det fra Bertel Haarder, der erklærede sig parat til at se på loven, så Region Syddanmark får bedre mulighed for at samarbejde med private firmaer i det nye sundhedsområde, der blandt andet kommer til at rumme et supersygehus til 6,3 milliarder kroner og et sundhedsfagligt fakultet.

Rigtig afkørsel

- Når man får så stort et sygehus, så skal man have mere infrastruktur, sagde transportminster Hans Chr. Schmidt(V), som også havde et lille løfte med til Fyn.

- Når man investerer 6,3 milliarder i et nyt supersygehus, så må vi sørge for at få afsat 150 millioner kroner til en ordentlig motorvejsafkørsel til sygehuset, lød det fra transportministeren.

Ingeniørforeningen har store ambitioner om at forbedre infrastrukturen med vejforbindelser til Femmern og broer til både Als og Østjylland.

Men selvom politikerne ikke tog stilling til disse ønsker, var arrangøren ganske tilfreds med mødets resultat.

- Jeg er optimist efter i dag. De var ikke bange for at love noget og hvis bare totredjedele bliver til noget, så er vi godt kørende på Fyn, sagde Per Olesen.

Læs mere om de fynske planer på byenudafboksen.dk

Oversigt

    Oversigt