I det fynske folks tjeneste

Supersygehus er for lille

Det nye supersygehus i Odense får formentlig ikke plads til alle patienterne.

Det nye supersygehus i Odense får formentlig ikke plads til alle patienterne, og det kan blive nødvendigt at beholde det gamle sygehus.

Fyens Stiftstidende skriver tirsdag, at det kan blive nødvendigt at bruge det gamle OUH i op til 10 år efter, at supersygehuset står færdigt.

Da Regionen i første omgang planlagde det nye supersygehus, ville man bygge for 7,9 milliarder, men det blev siden skåret ned til 6,3 mlliarder af VK-regeringen. Og dermed blev der samtidig skåret væsentligt i antallet af kvadratmeter.

Poul-Erik Svendsen (S), der er næstformand i Region Syddanmark, kalder det en regulær skandale, hvis det ender med, at der stadig skal ligge patienter på det gamle sygehus, når det nye står klar til drift.

- Typisk dansk, går man i for små sko, når det kommer til finansieringen, siger næstformanden til Fyens Stiftstidende.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) placerer skylden hos ekspertpanelet.

- Det er deres ansvar, hvis sygehuset bliver for småt, siger han.

I sidste ende kan man blive nødt til at tage det gamle OUH i brug. Salget af dette skulle ellers medfinansiere det nye supersygehus.

- Derfor bliver vi nok nødt til at sælge bygningerne i etaper, eller lave en aftale med køberne om, at vi bevarer brugsretten til nogle af bygningerne i en periode. Vores forpligtelser over for patienterne overstiger alt andet, siger Regionens administrerende direktør, Mikkel Hemmingsen.

Ved du noget? Så send os et tip