I det fynske folks tjeneste

Sur, rød smiley til Lindø-værftet

Arbejdstilsynet har netop pålagt Lindøværftet at løse flere alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Lindø har fået en rød, sur smiley.

Overtrædelserne har udløst en rød smiley, der blandt andet betyder, at værftet skal søge ekstern hjælp til løsning af problemerne, skriver Fyens Stiftstidende.

Hvad der konkret danner grundlag for den røde smiley, kan Arbejdstilsynet dog først fortælle om sidst i næste uge, oplyser tilsynschefen for Fyn og Sydjylland, Jan Møller Mikkelsen.

Det fremgår af vurderingen af Odense Staalskibsværft, at problemerne på arbejdspladsen både er mange og alvorlige.

Den dårlige vurdering af arbejdssikkerheden på Lindø betyder derfor, at værftet bliver pålagt at løse problemerne med ekstern rådgivning, beretter avisen.

Arbejdstilsynet har nemlig vurderet, at de sikkerhedsmæssige problemer ikke kan løses af Odense Staalskibsværft alene. Men det mener direktør Finn Buus Nielsen ikke, at der er noget skærpende i, da værftet ofte bruger eksterne konsulenter til at løse sikkerhedsmæssige opgaver.

Han mener desuden ikke, at der generelt er problemer med arbejdssikkerheden på værftet.
- Der er ingen alarmklokker, der ringer hos mig. For vi har ingen forventning om, at det overhovedet ville kunne lade sig gøre at få andet end en sur smiley, siger Finn Buus Nielsen og forklarer samtidigt, at reglerne ikke tager højde for, hvor stor virksomheden er.

Samme forklaring kommer fra værftets sikkerhedsrepræsentant, Henning Staffe:
- Det er lige meget om, en virksomhed beskæftiger 25 eller som i vores tilfælde 2500 mand. Bliver der givet fire forbud, så får man en sur smiley, fastslår han overfor Fyens Stiftstidende.