Få livredninger i dårligt vejr

Sommervejret har holdt badegæsterne væk, og dermed har livredderne ved Fyn kun skulle redde en eneste badende - og det var fra et epileptisk anfald.

Denne weekend har livredderne ved de fynske strande pakket ned for i år efter en sommer uden megen sol og med få badegæster.

- Den har været meget stille og rolig. Vi har haft to uger med meget god sol og lækkert vejr. Men ellers har det været dårligt vejr. Vi har brugt tiden på at få trænet en masse og få snakket med de badegæster, der er kommet forbi, fortæller kystlivredder på Christiansminde Strand i Svendborg Sandra Garcia Semberlund. 

Faktisk har kystlivredderne ved Fyn kun været involveret i en eneste decideret livreddende aktion, da en ung kvinde ved Christiansminde Strand pludselig fik et epileptisk anfald. Kvindens venner hentede hjælp hos livredderne, der udøvede livreddende førstehjælp og fik tilkaldt en ambulance. Hun nåede at miste bevidstheden flere gange og få endnu et krampeanfald, inden ambulancefolkene nåede frem og kunne tage over. Livredderne tog sig desuden efterfølgende af de stærkt chokerede venner.

Derudover har dagene været præget at langt mindre alvorlige ting.

- På denne her strand har der været rigtig mange brandmænd, og når folk så har været kommet til skade med dem eller fx har skåret sig på noget, har vi taget os af det. Og så har der været meget med at oplyse folk om, hvad for nogle forhold, der er i vandet med strøm og vind, siger kystlivredder Markus Flodgård Schöttel, der kommer fra Silkeborg, men har valgt at bruge sommeren med at holde øje med sikkerheden på den sydfynske badestrand.

Men selvom det har været en stille sommer har Sandra Garcia Semberlund ikke fortrudt, at hun forlod Frederiksberg for at tage tjansen som livredder, og hun gør det gerne igen.
 
- Det har været så fedt. Det har været en fed sommer, selvom vejret ikke har været med os. 

DET SAMLEDE ANTAL AKTIONER PÅ FYN UGERNE 25-31

* I alt: 1 livreddende aktion, 121 førstehjælpsaktioner, 36 forebyggende aktioner, 2141 oplysende indsatser

* Fyns Badestrand: 0 livreddende aktioner, 10 førstehjælpsaktioner, 9 forebyggende aktioner og 397 oplysende indsatser
* Kerteminde: 0 livreddende aktioner, 30 førstehjælpsaktioner, 11 forebyggende aktioner og 561 oplysende indsatser
* Christiansminde: 1 livreddende aktioner, 81 førstehjælpsaktioner, 16 forebyggende aktioner og 1183 oplysende indsatser

(Uge 32 er endnu ikke endeligt opgjort)

Oversigt

    Oversigt