Susanne Bier efter triumf: Jeg gik i sort

For kun tredje gang er det lykkedes en dansk film at vinde en Golden Globe. Susanne Bier jubler over prisen.

Den danske instruktør Susanne Bier kunne næsten ikke tro sine egne ører, da "Hævnen" blev udråbt til den bedste ikke-engelsksprogede film ved Golden Globe.

- Jeg gik helt i sort, da det gik op for mig, at jeg havde vundet prisen, fortæller en glædestrålende Susanne Bier til Ritzau fra Los Angeles.

Det var her "Hævnen" natten til mandag dansk tid hentede en sjælden Golden Globe. Det er kun tredje gang, det sker for en dansk film.

Og netop det med sproget tog hun op i sin takketale efter at have genvundet fatningen:

- Tak fordi I troede på en film, hvor folk taler, så det lyder, som om de har en kartoffel i munden, sagde Bier med den eftertragtede statuette i hånden.

På forhånd have Susanne Bier ikke tillagt sin film de helt store chancer.

I modsætning til konkurrenten "Biutiful" med den spanske stjerne Javier Bardem i hovedrollen har "Hævnen" endnu ikke haft premiere i USA, og derfor heller ikke været ret meget omtalt.

- Jeg tror, at min film har vundet, fordi den rører ved noget universelt. Den forholder sig til nogle ting i tiden, som er presserende over hele den vestlige verden. Og jeg tror, at folk oplever den som en både underholdende og gribende film, siger Susanne Bier.

Hun ser nu med spænding frem til den 25. januar, hvor det afgøres, hvilke film der nomineres til en Oscar.

Allerede onsdag afsløres det, hvorvidt "Hævnen" er blandt de otte til 10 film, der dyster om at blive nomineret som bedste udenlandske film.

Med triumfen er Susanne Bier kommet i fint dansk selskab. Kun to gange før har en dansk film vundet en Golden Globe.

Første gang var i 1956, da prisen gik til Carl Th. Dreyer for "Ordet", og anden gang var i 1989, da Bille August vandt med "Pelle Erobreren", som også snuppede en Oscar.

Senest en dansk film var nomineret til en Golden Globe, som uddeles af den udenlandske presse i Los Angeles, var i 1999 med Thomas Vinterbergs "Festen".

Oversigt

    Oversigt