I det fynske folks tjeneste

Sværere at være barn i Assens Kommune

Børnene i Assens Kommune skal ifølge politikerne have helt ens pasningsforhold. Forældrene er trætte af flere nedskæringer.

Den nye storkommune Assens vil gerne tiltrække børnefamilier som nye skatteborgere. Men de børnefamilier der allerede bor i kommunen klager over nedskæringer og elendig service.

Nedskæringer på stribe

Assens Kommune gør meget ud af at fremstå som et godt sted for børn at vokse op. Men det er falsk markedsføring, lyder det fra vrede forældre i Assens.

-Børnene bliver altid tilsidesat, så det passer ikke, hvad kommunen giver indtryk af, siger forælder Charlotte Larsen.

Siden seks vestfynske kommuner blev til en ny stor Assens Kommune har der været stribevis af dårlige nyheder for børnefamilierne. Først var der store prisforhøjelser i vuggestuen, dernæst SFO?erne - og nu vil politikerne lukke fritidsklubben i Assens.

-Hvis kommunen vil trumfe det igennem, så bliver jeg nødt til at sige mit job op, forklarer Charlotte Larsen om konsekvensen af en eventuel lukning.

Ens forhold over alt

Børnene fra 4. til 6. klasse har hidtil haft mulighed for at være i fritidsklubben Myretuen om eftermiddagen til forældrene kommer hjem fra arbejde. Det har omkring 200 børn benyttet sig af.

Formanden for Børne- og undervisningsudvalget Mogens Mulle Johansen forklarer lukningen således:

-Der skal være ens tilbud til alle i Assens Kommune, og vi har ikke råd til at lave Myretuen-forhold over alt i Assens Kommune.

I morgen vil forældrene aflevere 1.200 underskrifter som protest mod kommunens dårlige service. Alligevel holder borgmesteren fast i at markedsføre Assens som et godt sted for børnefamilier:

-Vi kan med smil på læben sige, at der er gode tilbud - samtidigt med at vi har stor forståelse for, at der er forældre som ikke synes, at det er godt nok.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.