Svend Aage er fortørnet: Ulovligt byggeri på havnen

Naboerne til en grund i Odense Havn blev ikke spurgt, som loven ellers kræver det, da Odense Kommune gav et firma lov til at bygge højere end det tilladte.

Ifølge lokalplanen for Englandsgade på Odense Havn er det højest tilladte byggeri fire til fem etager, men alligevel er byggefirmaet H. Skjøde Knudsen lige nu i gang med at opføre en bygning med seks etager.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Det virker helt grotesk, at man har givet byggetilladelse i strid med lokalplanen uden at høre naboerne, siger Svend Aage Jensen, der er nabo til grunden, til Fyens Stiftstidende. 

quote Jeg vil stå fast. Jeg vil ikke acceptere, at de kan stå oppe på deres altan og kigge ned på min terrasse

Svend Aage Jensen

Ifølge loven skal der gennemføres en nabohøring, hvis et byggeri ikke følger lokalplanen, men trods overskridelsen af lokalplanen er naboerne aldrig blevet hørt. 

- Der skulle have været gennemført en naboorientering, ved en fejl bev det ikke gjort, lyder forklaringen fra Brian Brandt Bundsgaard, der er kontorchef i Byggesag i Odense Kommune.

Svend Aage Jensen er stærkt fortørnet over, at han ikke fik sin lovsikrede mulighed for at gøre indsigelser mod byggeriet.

Han bebuder en erstatningssag, hvis ikke byggeriet med de seks etager bliver stoppet.

- Jeg vil stå fast. Jeg vil ikke acceptere, at de kan stå oppe på deres altan og kigge ned på min terrasse. Hvis kommunen står fast på at give dispensation, og det ikke nytter at klage, så vil vi kraftigt overveje et civilt søgsmål, siger Svend Aage Jensen til Fyens Stiftstidende. 

 
 
Foto: Sara Fuglsig

Oversigt

    Oversigt