Svend Lings risikerer fængsel efter tiltale

Den forhenværende læge Svend Lings fra Kværndrup er blevet tiltalt af Fyns Politi for at have hjulpet en patient til selvmord. Det fortæller Svend Lings selv i en mail til Ritzau.

Svend Lings er medlem af foreningen Læger for aktiv dødshjælp, og han stod sidste år frem i tv-dokumentaren "Jørgen vil dø" og fortalte om, hvordan han havde udleveret en mængde af medicinen Fenemal 100 milligram til en patient, selv om han vidste, at det skulle bruges til selvmord.

Rettelse
Clock24. aug 2018, kl. 11:55
Der er ikke tale om en sigtelse, som vi først vi fik oplyst og skrev, men om en tiltale mod Svend Lings

​Det er den sag, der nu har medført en tiltale fra Fyns Politi for overtrædelse af straffelovens paragraf 240 med krav om fængselsstraf. Sagen kommer som tillæg til den sag, der allerede er berammet ved retten i Svendborg 3. september, hvor Svend Lings er tiltalt for sammen med en anden læge at assistere en mand, der forsøgte at begå selvmord. 

Den anden læge i sagen er den pensionerede psykiater Frits Schjøtt. Han blev sammen med Lings tilbage i april anklaget for at have udskrevet medicin til en manden

Manden tog dog medicinen på en forkert måde og døde ikke.

Hjulpet flere patienter

Svend Lings medvirkede i februar 2017 i en tv-dokumentar om aktiv dødshjælp. I den forbindelse fortalte han i TV2-udsendelsen, at han havde hjulpet flere patienter med at dø.

Det må man ikke, og det fik Fyns Politi til at interessere sig for Svend Lings. Først på sommeren dukkede to politifolk op med en ransagningskendelse.

De tiltalte ham for overtrædelse af straffelovens paragraf 240 om at hjælpe andre til selvmord og forlod stedet med ringbind, papirer samt computer og mobiltelefon. Også hans lager af piller blev beslaglagt.

Svend Lings har på intet tidspunkt lagt skjul på, at han har gjort, hvad han er anklaget for. Det samme gælder Frits Schjøtt. De mener blot, at de har handlet moralsk rigtigt.

Retssagen mod dem er imidlertid rejst som en domsmandssag. Det vil sige, at der ud over en juridisk dommer skal medvirke to lægdommere. Sagen er altså ikke rejst som en tilståelsessag, men som en sag, hvor de tiltalte nægter sig skyldige.
 Sagen bliver behandlet 3. september ved Retten i Svendborg.
 Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf. 

Oversigt

    Oversigt