Svendborg bevarer skadestuen

Skadestuen ved Sygehus Fyn Svendborg bliver bevaret. Det står fast efter at Venstre og Socialdemokratiet har indgået en aftale, så der tegner sig et bredt flertal i Regionsrådet Syddanmark.

Formanden for det syddanske regionsråd, Carl Holst, Venstre, og næstformanden Poul Erik Svendsen, Socialdemokratiet, meldte søndag ud, at de har lavet en aftale om regionens akutfunktioner, som indebærer at skadestuen i Svendborg bliver bevaret.

Parterne er enige om, at Fyn, med en befolkning på knap en halv million mennesker, bør have to skadestuer - I Svendborg og Odense.

Selvom befolkningsunderlaget ved Sygehuset i Svendborg er for lille, er den samlede fynske befolkning stor nok.

Derfor handler det om at fordele patienterne mellem de to skadestuer, så de lever op til sundhedsstyrelsens retningslinier.

Endnu et argument for bevarelsen af skadestuen i Svendborg er, at folk på øerne i det Sydfynske Øhav får uforholdsmæssigt langt til en skadestue, hvis der kun er en i Odense.

Aftalen mellem Socialdemokratiet og Venstre tyder på, at der bliver et bredt flertal i regionsrådet for den løsning. Hidtil har kun de Konservative været imod at bevare skadestuen i Svendborg.

Detaljerne omkring fordelingen af patienter mellem de to fynske skadestuer skal arbejdes på plads den kommende tid.

Men det bliver formentlig nødvendigt at slå de to skadestuer sammen i en enkelt enhed med fælles ledelse for at sikre fordelingen af patienter og specialer.

Den formelle vedtagelse sker i december efter endnu en høringsfase.

Oversigt

    Oversigt