I det fynske folks tjeneste

Svendborg får ja til hal-samarbejde

Velfærdsministeriet har godkendt Svendborg Kommunes samarbejde med private investorer omkring byggeriet af en multiarena.

Velfærdsministeriet har i dag godkendt Svendborg Kommunes samarbejde med en række private investorer omkring byggeriet af en multiarena ved Svendborg-Hallerne.

Mandag modtog Svendborg Kommune besked om at Velfærdsministeriet har godkendt det såkaldte OPP-projekt - Offentlig-privat partnerskab - og samtidig fik Svendborg Kommune dispensation på 26 mio. kr. fra ministeriets OPP-pulje.

Det betyder at Svendborg Kommune kun skal deponere 15 mio. kr. i forbindelse med planerne om byggeriet af en multiarena ved Svendborg-Hallerne.

og ikke nok med det. Samtidig blev kommunen fritaget for at deponere tre mio. kr. i forbindelse med det sale-and-lease-back arrangement, hvor kommunen sælger grunden, hvor hallen skal opføres, og bagefter køber grunden tilbage.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at Velfærdsministeriet har givet os den dispensation. Det gør, at vi nu kan fortsætte arbejdet med Svendborg-Hallerne i samarbejde med de private investorer, siger borgmester Lars Erik Hornemann i en pressemeddelelse.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.