I det fynske folks tjeneste

Svendborg får ja til hal-samarbejde

Velfærdsministeriet har i dag godkendt Svendborg Kommunes samarbejde med en række private investorer omkring byggeriet af en multiarena ved Svendborg-Hallerne.

Velfærdsministeriet har godkendt Svendborg Kommunes samarbejde med private investorer omkring byggeriet af en multiarena.

Mandag modtog Svendborg Kommune besked om at Velfærdsministeriet har godkendt det såkaldte OPP-projekt - Offentlig-privat partnerskab - og samtidig fik Svendborg Kommune dispensation på 26 mio. kr. fra ministeriets OPP-pulje.

Det betyder at Svendborg Kommune kun skal deponere 15 mio. kr. i forbindelse med planerne om byggeriet af en multiarena ved Svendborg-Hallerne.

og ikke nok med det. Samtidig blev kommunen fritaget for at deponere tre mio. kr. i forbindelse med det sale-and-lease-back arrangement, hvor kommunen sælger grunden, hvor hallen skal opføres, og bagefter køber grunden tilbage.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at Velfærdsministeriet har givet os den dispensation. Det gør, at vi nu kan fortsætte arbejdet med Svendborg-Hallerne i samarbejde med de private investorer, siger borgmester Lars Erik Hornemann i en pressemeddelelse.