Svendborg får nyt idrætscenter

Svendborg vil nu styrke sin position som aktiv idrætskommune. Byen får et helt nyt idrætscenter med aktiviteter for både børn, ældre, talenter og de foreningsløse.

Den nye hal kommer til at ligge foran det nuværende idrætscenter med trapper og gangbroer forbundet med idrætshallen og svømmehallen. Sammen skal de mange idrætstilbud bringe den sydfynske kommune i front på det danske idrætslandkort.
- Byggeriet er et kæmpestort aktiv for idrætslivet og det frivillige foreningsarbejde på Sydfyn, siger Svendborgs borgmester, Curt Sørensen.

SG-huset skal lokke børnene til med blandt andet motorikrum. Gymnastiktalenterne får intime dansesale og springkiler. Borgere på plus 40 år får mondæne faciliteter og skaterbaner, parkouranlæg og dynamiske faldunderlag skal lokke de foreningsløse til den nye hal.

Hallen kommer til at koste 63 millioner kroner. To fonde har spyttet 22 millioner kroner i projektet, og Svendborg Kommune skaffer 21 millioner kroner ved at sælge den nuværende SG-hal. Efter planen skal det nye center stå færdig i slutningen af 2012.

Oversigt

    Oversigt