I det fynske folks tjeneste

Svendborg-farce endelig slut

Det har langt fra været kønt hele vejen, men sent tirsdag aften fik byrådet i Svendborg Kommune endelig sat navn på den virksomhed, der har vundet udliciteringen af kommunens entreprenørarbejde.

Der er endelig fundet en løsning på udliciteringsfarcen i Svendborg Kommune. Skælskør Anlægsgartneri, skal sørge for at passe kommunens gader, parker og grønne områder i de kommende år.

Det bliver Skælskør Anlægsgartneri, der skal sørge for at passe kommunens gader, parker og grønne områder i de kommende år.

Fejl på fejl på...
Gartneriet har hele tiden været den billigste aktør, men på grund af et hav af regnefejl hos kommunen og kommunens rådgivningsfirma Cowi, så det på et tidspunkt ud til, at kommunens eget bud var 2,3 millioner kroner billigere. Derfor blev udbuddet trukket tilbage, for så altså at blive fremlagt igen.

- Jeg er meget glad for at se, at politikerne endte med at vælge det tilbud, der er økonomisk mest fordelagtigt. Det er den bedste løsning for både borgerne og kommunen, der nu får to millioner kroner ekstra i kommunekassen at gøre godt med, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Nye regler
Udbuddet af kommunens entreprenørarbejde har været et uskønt forløb, hvor politikerne i følge Dansk Byggeri glemte deres egne retningslinjer om, at vinderen skulle være det tilbud, der var økonomisk mest fordelagtigt.

- Jeg tror, at alle parter har lært af forløbet, der heldigvis endte med, at den rette virksomhed vandt udliciteringen, siger Torben Liborius.

Dansk Byggeri foreslår tre nye tiltag, der skal forhindre en lignende situation i fremtiden.

  • Kommunerne skal udbyde alle deres tekniske områder. Det skal ske efter reelle retningslinjer, når kommunerne afgiver kontrolbud
  • Når kommunerne vinder et udbud, skal de holdes op på, at de leverer i overensstemmelse med tilbuddet.
  • Som det er i dag, kan kommunen bare annullere en udbudsforretning og fortsætte som om der aldrig havde været afholdt licitation. Det må høre op.