Svendborg Festdage bliver et orgie af kultur

Når Svendborg Festdage starter på torsdag, kommer den sydfynske by til at summe af musik, teater og idræt.

-

Når Svendborg Festdage starter på torsdag, kommer den sydfynske by til at summe af musik, teater og idræt.


Gader og stræder vil være fyldt med kultur, når Svendborg Festdage skydes igang d. 2. august med den traditionelle torvedag. Her skrues tiden i bymidten tilbage til 1890 med hvad der deraf følger af kniplinger, fåreklipning og pottemagere.


Hvor er du?


Et af de mere særprægede arrangementer i år er en performance-forestilling i et lyskryds i Svendborg.


Det er forestillingen \"Hvor er du?\", der finder sted i Kulturnatten 10. august kl. 22 i krydset Vestergade - Johs. Jørgensensvej.


Det handler om informationsteknologiens muligheder eller risici for at blive desorienteret. Hvem kender ikke spørgsmålet \"Hvor er du?\", når en mobiltelefon bliver besvaret.


Blandt de medvirkende er en dykkerklub og gymnaster ...


Musik, musik, musik


Sang og musik vil genlyde i Svendborgs gader. Det gælder både mecikansk folkemusik, Palle Mikkelborgs trompet, opera og intet mindre end et 20 tons tungt klokkespil.


Den største klokke vejer 1050 kg - den minste 12 kg. Klokkespillet, der er Nordeuropas største, har tidligere været på turné i Europa og USA og Canada.


Rend og hop


Svendborg Festdage er også en idrætsfest. Blandt andet vil 150 af landets bedste springheste og ryttere afholde landsstævne i ridebanespring i dagene 3. - 5. august.


Hvis heste ikke er nok, kan man selv afprøve sine evner inden for vandskisporten, orienteringsløb og kajakmarathon.


 

Oversigt

    Oversigt