Svendborg-forsker vinder konkurrence

Den 20-årige svendborgenser Thomas Rasmussen strøg helt til tops i EU\'s konkurrence for unge forskere. Konkurrencen, der netop er slut, blev afholdt i Budapest i Ungarn, hvor 76 projekter med 113 deltagere fra 38 lande deltog.

-

Den 20-årige svendborgenser Thomas Rasmussen strøg helt til tops i EU\'s konkurrence for unge forskere. Konkurrencen, der netop er slut, blev afholdt i Budapest i Ungarn, hvor 76 projekter med 113 deltagere fra 38 lande deltog.

Thomas Rasmussen blev tildelt en ærespris for sin forskning i ølfremstilling og påvist, at gæringstemperaturen har umådelig stor indflydelse på øllets smag, idet der ved bestemte temperaturer dannes store mængder af diacetyl, der får øllet til at smage af smør.

Laboratorium i kælder
Thomas Rasmussen har sit eget laboratorium i kælderen hos forældrene, hvor han har bygget sit eget forsøgsbryggeri, hvor resultatet er øl uden diacetylsmag. Metoden indebærer store økonomiske besparelser i fremstillingsprocessen. Præmien, som Thomas modtog, består i deltagelse i et to ugers seminar i London for unge forskere.  

Det danske jurymedlem professor Vagn Lundsgaard Hansen, Danmarks Tekniske Universitet, har kun roser til overs for den unge forsker.

\"Det lover godt for fremtiden, at der kommer så gode resultater ud af det danske skolesystem. Den unge dansker har været oppe mod eliten af den europæiske ungdom, hvor nogle af projekterne har tangeret Ph.D. afhandlinger,\" Vagn Lundsgaard Hansen.

 

Oversigt

    Oversigt