I det fynske folks tjeneste

Svendborg har årets sundhedsplejerske

Jette Bonde Schaarup er årets sundhedsplejerske i Danmark.

Jette Bonde Schaarup. Det er navnet på årets sundhedsplejerske i Danmark.

Hun er netop hædret med den flotte titel på, da alle landets sundshedsplejersker var samlet til landskonference i Odense.

Jette Bonde Schaarup er til daglig sundhedsplejerske i Mødrehuset i Svendborg Kommune. Mødrehuset arbejder med unge sårbare familie, og et foranstaltningstilbud.

Og det er netop det arbejde, der har været med til at give hende titlen som årets sundhedsplejerske i Danmark.

Hun er idekvinden bag den såkaldte babysimulator, hvor unge piger får mulighed for at "lege" mor og opleve hvordan det er, at være mor til et barn.

Hun har i samarbejde med Else Starbæk Olsen, lærer ved CSV Sydfyn, udviklet et koncept, hvor formålet er, "At give sårbare unge viden om børn samt indsigt i forældre opgaven, samt at øge sårbare unges beslutningsgrundlag for, at kunne vælge børn til eller fra".

Det helt særlige er, at konceptet indeholder pædagogiske metoder kombineret med meget høj grad af etik og samtidigt er sundhedsfremmende.

I begrundelsen for valget som årets sundhedsplejerske hedder det bl.a. :

"Jette er en pioner indenfor området. Når der er brug for et forløb, pakker Jette bilen med udstyret og rykker ud, uanset arbejdstid og om turen går nord, syd øst eller vest på, hun har således i årets løb været i flere forskellige kommuner. Hun drager generelt en hel unik omsorg for de unge og ved deltagelse i babysimulatorforløb, er hun meget opmærksom på, også at få de psykiske aspekter med, hele vejen rundt om den unges beslutning. Jette gør en kæmpe forskel, både i foranstaltningsarbejdet og med babysimulatorprojektet."

Udover æren fik Jette en muselmalet skål fra Royal Copenhagen og en check på 10.000 kroner.

Ved du noget? Så send os et tip