Svendborg i bund som erhvervs-kommune

Svendborg i bund som erhvervskommune, Middelfart i top og Odense er højespringer i årets DI's Lokalt Erhvervsklima 2012.

Med en placering som nummer 12 ud af de i alt 96 kommuner i DI's Lokalt Erhvervsklima 2012 er Middelfart den kommune, der bliver bedømt absolut bedst på Fyn.

Virksomhederne i årets undersøgelse er især tilfredse med sagsbehandlingen på kommunekontoret i Middelfart.

Bedre placering for fem kommuner

Odense, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland kommuner er placeret bedre i år, og det glæder DI Fyn.

- Vi kan se, at kommunerne er blevet bedre til at lytte til de lokale virksomheder og forbedre servicen overfor dem. Dialogen har ført til et bedre erhvervsklima, til gavn for virksomhederne og arbejdspladserne, siger formanden for DI Fyn, Søren Vilby i en pressemeddelelse fra DI.

Assens Kommune er gået en smule tilbage i årets undersøgelse, men bliver stadig bedømt som Fyns næstbedste erhvervskommune. Her kvitterer virksomhederne især for, at de har adgang til kvalificerede medarbejdere.

Svendborg på en sidsteplads

Nyborg, Nordfyn og Svendborg kommuner er alle faldet ned af listen i forhold til 2011 og er placeret i den nederste tredjedel blandt landets kommuner.

Værst ser det ud i Svendborg, der havner på en sidsteplads.

Fælles for de tre kommuner er, at kun omkring hver fjerde virksomhed har oplevet, at kommunen har gjort noget for at forbedre forholdene for de lokale virksomheder det seneste år.

Odense højdespringer

I årets undersøgelse er Odense sprunget ikke mindre end 26 pladser op af listen og bliver nu placeret som Danmarks 60. bedste erhvervskommune.

Kommunen har forbedret sin placering indenfor stort set alle de kategorier, virksomhederne har bedømt i undersøgelsen. Og fremgangen er størst, når det gælder deres vurdering af skatter, afgifter og gebyrer.

- Fremgangen viser, at de lokale virksomheder belønner de initiativer, Odense Kommune har taget det seneste år. Eksempelvis er sagsbehandlingen på kommunekontoret forbedret markant, og samtidig har kommunen presset på for at få etableret letbanen. Tiltag, der gør det nemmere og mere attraktivt at drive virksomhed i Odense, siger formanden for DI Fyn, Søren Vilby i en pressemeddelelse fra DI.

Fynske kommuner på ranglisten

Her er hele ranglisten for de fynske kommuner.

12 Middelfart

48 Assens

51 Langeland

54 Kerteminde

60 Odense

63 Faaborg-Midtfyn

64 Ærø

76 Nyborg

85 Nordfyn

96 Svendborg

Læs mere

Lokalt Erhvervsklima 2012

Oversigt

    Oversigt