Svendborg kåret som Årets idrætskommune 2008

Danmarks Idrætsforubund udnævnte lørdag aften Svendborg som den bedste idrætskommune i landet. Svendborgs evne til at dyrke unge idrætstalenter og skabe gode tilbud for seniorer talte højt i vurderingen.

Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann modtog prisen og en check på 200.000 kroner ved DRs Sporsshow i Herning lørdag aften. Kommunen løb med prisen foran de to øvrige nominerede kommuner Gentofte og Esbjerg.

- Svendborg er en rigtig god idrætskommune, og det er flere opsigtsvækkende initiativer og projekter, som fik valget til at falde på Svendborg, siger Preben Staun, næstformand i DIF og medlem af dommerkomiteen.

- Svendborg er rollemodel for andre kommuner i forhold til at give unge idrætstalenter mulighed for at kombinere idræt og uddannelse i hverdagen, siger næstformanden.

Svendborg Projektet er det største af sin art i verden med deltagelse af 1500 børn. Derudover har Svendborg en række tilbud til seniorer og andre særlige målgrupper - for eksempel "bedstevolley" og styrketræning for ældre. Disse tiltag har talt højt i kåringen.

- En kåring, som vi selvfølgelig er stolte af og meget glade for, siger Morten S. Petersen, formand for udvalget for kultur og planlægning i Svendborg i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at den store fokus, Svendborg Kommune sammen med idrætsforeningerne gennem de senere år har sat på sport og idræt, nu giver bonus, siger sekretariatschef Martin Andersen.

Se mere om kåringen på TV2/FYN i aften kl. 19.30.

Ved DRs uddeling i går blev der også uddelt hæder til Odense Squash Clubs sportschef Kim Frederiksen, der fik Nordeas "gør-det-muligt-pris".

Oversigt

    Oversigt