Svendborg Kommune bygger en miljørigtig og bæredygtig børnehave

Når byggeriet af den nye integrerede daginstitution Humlebien i Svendborg Kommune går i gang, bliver det med henblik på at blive certificeret ud fra FN's forståelse for bæredygtigt byggeri.

Det betyder, at den ny Humlebi kan blive den første institution i Danmark, der bliver planlagt og udført som bæredygtigt byggeri.

- Vi går ind i projektet med nogle mere vidtrækkende krav til et byggeri, end vi er vant til. Byggeriet vægtes på fem hovedområder: økonomi, sociokulturel, proces, teknik og miljømæssig kvalitet, mens de typiske krav går på for eksempel miljørigtige materialer og energibesparelser i nybyggeri. Men her går vi et skridt videre, for der skal også være tale om et byggeri, der kan holde i mindst 50 år. Og det skal være så fleksibelt, at det kan tilpasses udsving i børneantallet for børnehavebørn og vuggestuebørn, fortæller Anton Holm Madsen, arkitekt i Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.

- Samtidig vil der blive tale om en bygning, som skal være nem at gøre rent og vedligeholde - igen for at sikre det bæredygtige element, men også for at holde de fremtidige udgifter på bygningen nede på et minimum, fortsætter Anton Holm Madsen.

Et andet kriterie for at blive bæredygtigthedscertificeret er, at bygningen skal være sund og behagelig at opholde sig i.

Og der skal være kunst integreret i bygningen - og netop det arbejde er allerede i gang, og indarbejdes ind i den ny bygning.

Byggeriet forventes i øvrigt at stå klart i 2016 og kunne rumme i alt 120 børn i alderen 0-6 år.

Oversigt

    Oversigt