I det fynske folks tjeneste

Svendborg nægter at halvere kontanthjælp

Svendborg og København nægter at halvere kontanthjælpen for personer, der ikke kan opfylde reglerne i regeringens såkaldte 300-timers rege til den fastsatte tidsfristl.

Lars Erik Hornemann vil ikke rette sig efter regeringen

Svendborg kommune mener ikke, det er rimeligt, at der allerede om en måned skal tages halvdelen af kontanthjælpen fra hundredvis af ægtepar på kontanthjælp, fordi de ikke kan opfylde regeringens krav om, at mindst én ægtefælle skal have haft 150 timers helt almindeligt arbejde inden for det seneste år.

Borgmester, Lars Erik Hornemann, siger, at der ikke har været tid til at forberede borgerne godt nok på de nye regler til at de har mulighed for at opfylde reglerne for at undgå smækket.

- Borgerne skal ikke bøde for at vi har haft travlt med bla. kommunesammenlægning, siger han.

Derfor har Svendborg Kommune besluttet at udskyde gennemførelsen af de nye regler en måned.

Venstre: grotesk

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg kalder de to kommuners holdning grotesk.
- Det er grotesk, at to af landets kommuner er klar til ikke at følge landets love. Kommunerne har været bekendt med loven i halvandet år. De har haft lang tid til at forberede sig og gøre deres til at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Det er et udtryk for dårlig politisk ledelse og mangel på handlekraft, at det ikke er sket. Arbejdskraft er jo en mangelvare i denne tid, siger Jens Vibjerg.
 

- Vælger Svendborg og Københavns kommuner at trodse loven skal de ikke regne med at kunne sende regningen videre. Ekstra udgiften til kontanthjælp må de selv betale, siger Jens Vibjerg.