Nu også streetfood i Svendborg

Streetfood-bølgen er nået til Svendborg, og her bliver den taget godt imod af de besøgende. Over 2000 gæster lagde vejen forbi på åbningsdagen.

Frederiksøen i Svendborg danner rammer om et Streetfood markedet henover efterårsferien og det møder stor opbakning fra de besøgende. Mere end 2000 besøgende lagde vejen forbi den gamle væftshal på åbningsdagen til duften af mad og muligheden for at smage madretter fra hele verden.

14 forskellige madvogne står klar med alt fra vietnamesiske nudelsalater, græsk gyros til is fra Skarø, som bliver sendt over disken, og langs hallens gange er der dækket op på langborde med rød- og hvid ternede duge, så de besøgende kan sidde og nyde deres købte mad- og drikkevarer.

Dog møder priserne lidt kritik fra de besøgende. Madretterne starter fra 45 kroner, men det skræmmer ikke kunderne væk. De ønsker at støtte op om eventet og ser frem til at prøve de forskellige retter markedet har at byde på. 

- 24 kroner for en kop te, det synes jeg lige er at overdrive. Men de skal jo også have deres penge ind igen. Jeg tror nu nok vi vil komme igen, hvis arrangementet forsætter, fortæller Hanne Fløytrup fra Svendborg.

 

 

Fremtidsplanerne

Arrangementet løber henover eftersferien og lukker ned lørdag, hvor madvognene kører hjem igen, men står det til arrangøren Peter Ibsen vil Svendborg Street Food være et tilbagevende event på Frederiksøen. 

- Det, som vi har tænkt os, er at lave pop-up markeder, hvor man gør det en gang i kvartalet eller en gang om måneden, hvis det bliver en stor succes, siger Peter Ibsen.

Tendensen med Street-Food er vokset i de større byer de seneste år, og har nu også nået Svendborg, hvilket glæder gæsterne.

Ifølge Tine Gudrun Peteresen som er direktør for Spis! Odense Festival mener hun at Streetfood er blevet meget populært, da vi som forbrugere godt kan lide når det er lettilgengængeligt og at det appellerer til alle påtrods af aldersgrupper og sociale skel.

Der er plads til børnefamiler eller til de studerende der ikke har et stort rådighedsbudget. Det er hurtigt, nemt, hyggeligt og vigtigst af alt uformelt, alle føler sig velkommne.

Tine mener at Svendborg skaber de rette rammer for et streetfood marked, da svendborgenserne er meget moderne og interesserer sig for hvad der rører sig i verden. 

Markedet er åben frem til lørdag den 21.oktober.  

Oversigt

    Oversigt