Svendborg Politi er blandt landets bedste

Kriminelle bør holde sig langt væk fra Svendborg. De sydfynske betjente har netop fået bevis på, at de er nogle af landets bedste. Det mener Rigspolitiet.

I en ny opgørelse over de politikredse, der opklarer flest forbrydelser ligger Svendborg nemlig nummer to. Dermed holder de en god placering i deres helt egen superliga.

- Det er næsten for pinligt at vi atter ligger helt i toppen, siger Henning Christiansen glædesstrålende til TV2/FYN. Han er ansat hos Kriminalpolitiet i Svendborg.
Han forklarer desuden at den gode nyhed allerede er rygtedes over hele politigården, så der er nok at smile af på en ellers efterårskold torsdag.

Henning Christiansen vurderer selv, at den høje placering skyldes kollegernes evne til at opklare indbrud. Her har kredsen en høj opklaringsprocent.

Nyborg Politi kan også opklare forbrydelser

Svendborg er ikke den eneste fynske politikreds, som forstår at fange forbrydere. Også Nyborg er med på top ti listen. De er endt på en fjerdeplads.
 
På landsplan er Tårnby Politi på Amager den politikreds, som har sværest ved at opklare forbrydelser. Kun 11,6 procent af alle kriminelle handlinger opklares. 

Svendborg er med sin opklaringsprocent på 28,8 procent endt på andenpladsen og Nyborg er med 27,8 procent placeret på fjerdepladsen.
 
De bedste detektiv-hjerner findes, ifølge Rigspolitiet på Bornholm. Her er politiets opklaringsprocent på hele 33,8 procent.

Oplysningerne stammer fra Rigspolitiet.

Oversigt

    Oversigt