I det fynske folks tjeneste

Svendborg-politiker forslår nyt ministerium

Liberal Alliances medlem af Svendborg Byråd, Medhat Khattab, forslår nu at der oprettes et teenage-ministerium.

Medhat Khattab forslår at de unge skal have deres eget ministerium.

Forslaget kommer som en reaktion på at et flertal af folketingets partier ønsker at afskaffe særregler i straffeloven, så de unge under 18 år, der har begået hård kriminalitet, kan straffes lige så hårdt som de voksne.

Reaktionen kommer efter en sag fra Ålborg, hvor en 16-årig drengs voldelige adfærd medførte en 48 årig mands død. Tilmed havde den 16-årige filmet volden for at prale af den og vise den til kammeraterne.

- På trods af en ihærdig indsats fra mange fronter er der fortsat et akut og massivt behov for en national indsats til disse unge mennesker. Vi må se i øjnene, at det er nødvendigt med en øget forebyggende indsats, hvis vi skal undgå flere tragiske og voldelige hændelser, siger Liberal Alliances medlem af Svendborg Byråd, Medhat Khattab.

Medhat Khattab forslår derfor at de unge skal have deres eget ministerium, som skal fungere som overordnet tovholder mellem de forskellige ministerier.

Det nye ministeriums kernearbejde er først og fremmest selve teenagerne - uanset deres oprindelse eller deres familiers økonomiske forhold - om de fortsat er i folkeskoler eller ej.
 
- Vi skal ikke kun kvalificere teenagere til de voksnes rækker ved at give dem hårdere og længere straffe.  Hvis de skal straffes som voksne kan det jo være på tale også at uddele privilegier som voksne - og synes vi det er o.k. ?, siger Medhat Khattab.