I det fynske folks tjeneste

Svendborg skal spare 25 millioner

Svendborg Kommune skal på grund af stigende udgifter spare 25 millioner kroner. Det kommer til at gå ud over ældre og unge  

-

Svendborg Kommune skal på grund af stigende udgifter spare 25 millioner kroner. Det kommer til at gå ud over ældre og unge.  

Besparelsen skal ske, forbi Svendborg har haft stigende udgifter til førtidspensionister og skolevæsen. Derudover har der heller ikke været den store vækst i kommunen, når det gælder tilflytning af virksomheder og jobskabelse.  

-  Vi er nødt til at spare, men det er ikke sjovt, siger borgmester i Svendborg, Jørgen Henningsen, Soc.dem.  

Det er kommunens chefer, der er kommet med spareforslaget, og realistisk set er det nødvendigt at finde sparkniven frem. 25 millioner kroner skal findes, og der er lagt op til besparelser over hele linien. Ældreplejen bliver hård ramt, men også daginstitutionsområdet, kultur og integration mister midler

- På grund af skattestop kan vi ikke sætte skatten op, og vi er afhængige af, at modtage støtte fra staten. Ellers er vi nødt til at spare, siger Jørgen Henningsen.  

Kommunen afventer økonomiforhandlinger mellem Kommunernes Landsforening og Indenrigsministeriet. De kommer til at afgøre, hvor mange penge kommunerne har at gøre godt med til næste år. Men indtil videre tyder det mere på, at regeringen vil have penge tilbage fra kommunerne, frem for at dele ud. Så med mindre der sker et mirakel, må Svendborg have sparekniven frem.  

Spareforslaget skal nu i offentlig høring