Svendborg Sygehus kæmper mod Roskildesyge

Der er udbrud af Norovirus, kendt som Roskildesyge, på Svendborg Sygehus. Indtil nu er ti patienter og syv medarbejdere på Geriatrisk Afdeling under mistanke for at være smittet med virus.

De ramte patienter er isoleret på afdelingen og får den specialistbehandling, de har behov for, og personale, der viser symptomer på smitte, er sendt hjem.

Afdelingen har lukket for indtag af patienter, og patienter til Geriatrisk Afdeling behandles på andre relevante afdelinger.

- Norovirus er altid ubehageligt, men vi ved, hvordan vi skal håndtere situationen. Der er fastlagt nogle klare retningslinjer for, hvordan man skal begrænse spredning af Norovirus, og de retningslinjer følger vi nøje, siger ledende overlæge Søren Jakobsen og fortsætter:

- Vi kan ikke sige præcist, hvornår udbruddet er bekæmpet. For eksempel tager vi først patienter ud af isolation, efter de har været symptomfrie i 48 timer, og personale skal også have været symptomfri i to døgn, før de må gå på arbejde igen. Men vi forventer, at det lykkes os at indkapsle udbruddet, og så kan vi normalisere situationen i løbet af tre til fem døgn.

Oversigt

    Oversigt