Svendborg vedtager havneplan

Efter flere års debat vedtog et stort flertal i Svendborg Byråd tirsdag aften en udviklingsplan for havnen.

Debatten har i årevis bølget frem og tilbage om vægtningen mellem erhverv og boliger på Svendborg Havn. Men tirsdag aften faldt en overordnet rammeplan endelig på plads. Kun Socialdemokraterne, SF og Tværsocialistisk Liste står uden for aftalen. 21 medlemmer stemte for, mens otte var imod.

- Det er en meget fleksibel løsning vi nu har fundet frem til, og jeg er glad for at vi har taget dette vigtige skridt og at et stort flertal har tilsluttet sig planerne for havnens fremtid, siger Henrik Nielsen(K), der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

Aftalen betyder, at Frederiksøen og Østre Kaj bliver forbeholdt erhvervsudvikling, mens der skal bygges boliger på Jessens Mole og godsbanearealet. SIMAC kommer til at ligge ved Nordre Kaj.

Samtidig kommer det ikke til at hedde "den maritime byhavn", men "Fremtidens havn - Udviklingsplan for Svendborg Havn.

I modsætning til resten af venstrefløjen tilsluttede Enhedslisten sig aftalen.

- De seneste ændringer har flyttet udviklingsplanen i retning af det forslag som Enhedslisten stillede i august 2012. Her i slutfasen var det afgørende for Enhedslisten var det vigtigt at få blødt op på det alt for massive boligbyggeri på Jessens Mole. Det fik vi tilgodeset med de sidste formuleringer, som kom med og derfor bakkede vi op den endelige version af udviklingsplan for havnen, forklarer Jesper Kiel fra Enhedslisten.

Debatten om Svendborg Havn slutter dog ikke nødvendigvis med byrådets aftale. Nu skal kommunen udarbejde en række lokalplaner og finde investorer til de forskellige delelementer i rammeaftalen.

Læs mere på Fremtidens Havn

Oversigt

    Oversigt