Svendborg vil have politiskole

Fremtidens politifolk skal uddannes på Sydfyn. Det mener Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V).

I et brev til justitsminister Søren Pind foreslår han, at regeringen placerer en kommende politiskole i det sydfynske.

- Vi kan tilbyde nogle rigtigt fornuftige rammer for sådan en uddannelse, siger Lars Erik Hornemann til DR Fyn.

Da Venstre første gang foreslog at lave en ny politiskole i provinsen, var en placering i Jylland i spil, men det afskrækker ikke Svendborg-borgmesteren.

- Det hjælper jo ikke noget, at vi bare træder vande, og den så pludselig er lovet væk til et andet sted, siger han.

Det er en taktik, som socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen godt kan forstå.

- Det er positivt, at Svendborg byder sig til, siger Trine Bramsen, men understreger, at det endnu ikke er afgjort, om der overhovedet kommer en ny politiskole.

Det afhænger af de kommende politiske forhandlinger.

- Vi har jo kun nogle begrænsede penge, så hvis det bliver en afvejning mellem, om politiet skal have bedre beskyttelse, om vi skal have flere betjente eller om vi skal have en ny skole, så vejer trygheden hos danskerne højest hos os, siger Trine Bramsen.

Da regeringen i sidste uge flyttede en række statslige arbejdspladser til provinsen, havde Svendborg sat næsen op efter at få Søfartsstyrelsen til byen, men den endte i stedet i Korsør.

- Da man i udflytningen af de statslige arbejdspladser fuldstændig overser Sydfyn, så synes vi faktisk, at det er oplagt, at vi forsøger at byde ind på politiskolen, siger Lars Erik Hornemann og han bakkes op af otte andre fynske borgmestre.

- Hvad der er godt for Svendborg, er godt for hele Fyn, siger Nordfyns borgmester Morten Andersen (V), der er medunderskriver på brevet til justitsministeren.

Oversigt

    Oversigt