Svendborgbanen: Nyt signalsystem sikrer tog til tiden

Signalsystemet på Svendborgbanen skal opdateres, og det betyder færre forsinkelser og aflysninger ifølge Banedanmark.

Et nyt signalsystem på Svendborgbanen skal nedsætte antallet af forsinkelser på togstrækning, der i løbet af det seneste år har været præget af mange forsinkelser og aflysninger.

quote Generelt kan passagerene være sikre på, at deres tog kommer, og det også kommer til tiden

Jan Erik Scheider-Tilli,  direktør for signalprogrammet i Banedanmark.

Pendlere og passagerer mellem Odense og Svendborg kommer ifølge Banedanmark til at opleve færre forsinkelser og aflyste toge, når arbejdet med det nye signalsystem forventes at være færdigt ved udgangen af 2019.

- En af ideerne med at skifte signalsystemerne ud er, at vi skal have en lavere fejlhyppighed. Så generelt kan passagerene være sikre på, at deres tog kommer, og det også kommer til tiden, siger Jan Erik Scheider-Tilli, der er direktør for signalprogrammet i Banedanmark.

Svendborgbanen har i løbet af de sidste par år været plaget af mange signalfejl, der har resulteret i aflysninger og forsinkelser for de fynske pendlere. Derfor ser de fynske pendlere nu frem til, at et nyt og mere driftsikkert signalsystem kan være med til at bringe antallet af forsinkelser og aflysninger ned.

- Det er rigtig gode nyheder, at der er kommet fokus på Svendborgbanen, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen, der er formand for Facebookgruppen Passagerer På Svendborgbanen.

 

Men pendlerforeningen savner, at DSB kommer mere på banen for at sikre togtrafikken endnu mere for pendlerne

- Vi savner, at DSB får kigget på køreplanen, der måske kan skabe noget mere stabilitet, det er sindssygt vigtigt for mig, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen og uddyber, at det har været godt, man har tilføjet flere togsæt på morgentogene.

I slutningen af 2016 begynder Banedanmark den første del af etableringen af det nye signalsystem. Men først i midten af 2017 begynder arbejdet med at anlægge det nye signalsystem. Dette arbejde kan komme til at betyde forsinkelser og aflysninger i perioder mellem 2017-2019, men Banedanmark oplyser, at man vil forsøge at lægge det meste af arbejdet om natten og i perioder, hvor der ikke er så mange, der rejser med tog. 

Oversigt

    Oversigt