Svendborgbanen: Politikerne støtter pendlerklub

Pendlerne på Svendborgbanen får nu lokalpolitisk opbakning til arbejdet med forbedre forholdene på banen.

I august fik de nok.

Togpendlerne, der til hverdag bruger Svendborgbanen, organiserede sig i august måned i en gruppe på Facebook, hvor de gjorde hinanden opmærksom på signalfejl, forsinkelser, aflysninger og stopfyldte tog.

For dem er der - desværre - alt for mange af, mener pendlerne.

Derfor har de i gruppen også haft DSBs informationschef Tony Bispeskov med i debatten. Det resulterede i et dialogmøde mellem  pendlerne på Svendborgbanen og DSB torsdag eftermiddag i sidste uge. De mødtes i Ringe for at finde frem til løsninger, der kan forbedre forholdene for pendlerne. 

Efter mødet var begge parter optimistiske, og nu får pendlerne endnu mere lokal støtte.

Et samlet byråd i Svendborg Kommune bakker nemlig op om det store arbejde, som den nyetablerede pendlerklub allerede på få uger har sendt på banen.

- Vi er helt enige med pendlerklubben. Det er ikke tilfredsstillende, at vi gang på gang skal opleve aflyste tog, forsinkede tog eller tog, der ikke kommer helt frem til Svendborg. Derfor vil vi gerne bakke op om det gode arbejde, som pendlerklubben og de over 800 medlemmer har gjort, siger borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg Kommune, der på det seneste byrådsmøde fik en klar tilkendegivelse fra alle partier om, at kommunen og pendlerklubben sammen skal arbejde for at forbedre forholdene på Svendborgbanen.

Ministeren inddrages

Et af de første initiativer er, at kommunen vil rette en ny henvendelse til transportminister Hans Chr. Schmidt (V), for at få ham til at tage fat i DSB, og komme med forslag til, hvordan driften af Svendborgbanen kan forbedres.

Den henvendelse kommer formentlig til at ske i samarbejde med pendlerklubben. I første omgang har borgmesteren inviteret pendlerklubben til et møde på rådhuset. 

Natasja Thrane Vium Rasmussen, der er talskvinde for pendlerklubben, er glad for opbakningen fra Svendborg Kommune.

- Det er alle tiders. Det styrker helt klart vores arbejde for at give bedre forhold for alle pendlerne på Svendborgbanen. Det betyder også, at vi står endnu stærkere overfor DSB. Samtidig sender det et positivt signal overfor de mange pendlere, at også byrådsmedlemmerne i Svendborg Kommune bakker os op, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen.

Transportminister Hans Chr. Schmidt er sidst i september kaldt i et nyt samråd i transportudvalget, hvor han skal svare på en række spørgsmål om Svendborgbanen.

 

Oversigt

    Oversigt