Svendborgborgmester om politiskole: "Vi har et stærkt kort"

Borgmestre og politikere fra flere fynske kommuner var i dag på charmetur til Christiansborg. Her skulle de forsøge at overbevise politikerne i retsudvalget om, at en kommende politiskole skal ligge i Svendborg.

Borgmestre og politikere fra fire fynske kommuner havde pakket argumenter og talegaver i tasken for at overbevise Folketingets retsudvalg om, at en kommende politiskole i Vestdanmark vil ligge godt i Svendborg.

- Det der måske er det vigtigste argument vi har - sammenlignet med de andre - det er vores afstand til København, fordi vi skal kunne indgå i et beredskab omkring København. Vi skal kunne komme til grænsen - og der ligger vi jo midt i landet, så det vil jo være et fortrin, fortæller Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V) til TV 2/Fyn. 

Det er besluttet, at der skal opføres en ny politiskole i det vestlige Danmark, men det er endnu uvist, hvor den kommer til at ligge.

Svendborg har lagt billet ind på skolen og er i konkurrence med 17 kommuner i Jylland.

Så mener vi, at vi faktisk står med et kort, der er stærkere end de andres.

Lars Erik Hornemann mener, at man også bør kigge på balancen i landet, når beslutningen skal træffes. 

- Vi ligger jo et sted, hvor ting ikke bare kommer af sig selv. Det er jo ikke bare sådan, at der skabes masser af nye arbejdspladser på Sydfyn. Vi blev jo også lidt forbigået i forhold til fordelingen af statslige arbejdspladser. 

- Så når vi kigger på balancen i Danmark, som også er skrevet ind i politiforliget, at det her også skal tage afsæt i det og skabe en balance, så mener vi, at vi faktisk står med et kort, der er stærkere end de andres.

 

Se hele interviewet med Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V)

 

Otte fynske kommuner bakker Svendborg op i kampen for at få den kommende politiskole til Sydfyn. Kun Middelfart er udenfor, da de bakker op om en politiskole i trekantsområdet på den anden side af Lillebælt.

Oversigt

    Oversigt