Svendborgs borgmester: Behold SKAT i byen

Svendborg håber nu på, at skattecenteret i byen ikke skal lukke, som det ellers er planlagt.

Skatteminister, Karsten Lauridsen, fremlagde i sidste uge  sin redningsplan for SKAT. Det åbner nu op for, at SKATs afdeling i Svendborg alligevel ikke skal lukke. 

Muligheden for at beholde skattecenteret i Svendborg har byens borgmester, Lars Erik Hornemann (V), nu reageret på. Han  har i et brev  til Skatteministeren forklaret, hvorfor SKAT i Svendborg ikke bør lukke.

- I publikationen "Et nyt skattevæsen" står der, at de nye styrelser vil tage udgangspunkt i de eksisterende lokationer i skattevæsenet. Her vil det være naturligt at bygge oven på den eksisterende skatteafdeling i Svendborg, hvor der i dag sidder cirka 90 kompetente medarbejdere med stærke kompetencer inden for blandt andet inddrivelse, person- og erhvervsområdet, skriver Lars Erik Hornemann i brevet til skatteminister, Karsten Lauridsen.

Borgmesteren skriver også, at der er mulighed for at benytte en tidligere skole, hvis der ikke er nok kvadratmeter i de nuværende Skatte-lokaler. 

Føler sig overset 

Brevet, som Lars Erik Hornemann nu har sendt til Skatteministeren, kommer også som en reaktion på, at Svendborg føler sig overset i forbindelse med regeringens plan om at udflytte statslige arbejdspladser. Svendborg er blevet en "hvid plet", som Lars Erik Hornemann kalder det. Altså et område, som ikke har fået tilført nye statslige arbejdspladser.

- Til sidst vil jeg meget gerne påpege, at Sydfyn er blevet en "hvid plet" i forbindelse med beslutningen om udflytning af statslige arbejdspladser. Dette på trods af at Svendborg Kommune igennem længere tid har kæmpet hårdt for at få del i udflytningen af de statslige arbejdspladser, skriver Svendborgs borgmester. 

Læs Lars Erik Hornemanns brev her: 

 

 

Oversigt

    Oversigt