Svendborgs borgmester: Her kan ny politiskole ligge

Der er fundet mulige byggegrunde i Svendborg til en politiskole, hvor borgmesteren gør opmærksom på, at man hurtigt kan komme til København.

I weekenden kom det frem, at Rigspolitiet anbefaler et nybyggeri til en kommende politiskole, og nu har borgmester Lars Erik Hornemann (V) gjort justitsminister Søren Pind (V) opmærksom på ledige byggegrunde på Sydfyn.

- Svendborg Kommune vil gerne henlede opmærksomheden på de ledige arealer i bydelen Tankefuld, samt et areal i den nordlige del af Svendborg, som ligger meget tæt på motorvej og offentlig transport, skriver Lars Erik Hornemann i en pressemeddelelse.

I lang tid var der bred fynsk politisk opbakning til Svendborg, hvor politiskolen kunne have ligget på AMU-skolen, men med kravet om nybyggeri smuldrede idéen.

For meget kø på vestfynsk motorvej
De nye spilleregler i kampen om politiskolen har fået flere fynske kommuner til at kigge efter potentielle byggegrunde. Borgmesteren i Svendborg gør ligeledes opmærksom på, at de trafikale problemer på den vestfynske motorvej vil øge afstanden fra Jylland og Vestfyn rent tidsmæssigt til København, og derfor er en sydfynsk politiskole et bedre valg.  

- Der er meget trafik, og det bevirker ofte kødannelse og uheld. Dette er et væsentligt element i forhold til vurderingen af afstanden tidsmæssigt til København, skriver borgmesteren.

Rigspolitiet har tidligere anbefalet tre jyske byer til den nye politiskole. I anbefalingen var transporttiden til København et afgørende element.  

Mulige byggegrunde til politiskole i Svendborg.
Mulige byggegrunde til politiskole i Svendborg.
Foto: Svendborg Kommune

 

Mulige byggegrunde til politiskole i Svendborg.
Mulige byggegrunde til politiskole i Svendborg.
Foto: Svendborg Kommune

 

 

Oversigt

    Oversigt