Svensk vandring på Sydfyn

Svenskerne har gjort det i nogle år, og nu får danskerne også muligheden. En vandretur på 75 kilometer, Fjällräven Classic, som begynder torsdag på Øhavsstien på Sydfyn.

Der bliver rig lejlighed til at opleve den fynske natur fra sin smukkeste side, når deltagerne på Fjällräven Classic stævner ud på den lange vandretur, der begynder på Falsled og slutter ved Valdemars Slot.

Fjällräven Classic Danmark er en vandretur på tre dage, hvor deltagerne selv bærer deres udstyr; telt, mad, sovepose og andet nødvendigt udstyr. Nætterne tilbringes i telte under sommerhimlen.

Den 75 kilometer lange vandring er en dansk pendant af den svenske udgave, som foregår langs Kungsleden i det nordlige Sverige, hvor turen er på 110 km.

- Classic i Sverige startede tilbage i 2005, og konceptet har helt fra starten været at gøre naturen mere tilgængelig for flere mennesker og bidrage til flere oplevelser i naturen, også for folk, der typisk ikke vil overnatte i telte, siger Lars Ryslev, som er dirketør for Fjällräven i Danmark.

Sydfyn valgt på grund af istiden

Valget faldt på Øhavsstien ved Det Sydfynske Øhav på grund af det naturskønne og kuperede istids-skabte landskab, de unikke vandremuligheder og en meget central placering i landet.

- Vi er glade for at kunne bringe lidt af det svenske koncept til Danmark, ved at afholde dette arrangement. Den danske natur har en masse at byde på, og med sådan en tur får man ikke blot rørt kroppen men også oplevet, hvor smuk og alsidig den danske natur kan være, siger Lars Ryslev.

Ingen vindere

Naturen skal bruges, men ikke misbruges, så derfor er alle deltagere udstyret med en såkaldt trsah bag, så alt affald bliver taget med.

Under Fjällräven Classic Danmark, er der lavet aftaler med berørte lodsejere om overnatning på udvalgte lejrepladser.

Der er ingen vindere. Det handler om turen og naturen, så alle der passerer målestregen på Fjällräven Classic modtager en medalje.

Den yngste deltager er 1 år og den ældste 76. Deltagerne kommer hovedsageligt fra Danmark, men der er også deltagere for både Sverige, Holland, Polen, Tyskland og Rusland.

De første vandrere sendes afsted fra Falsled torsdag klokken 09.00.

Oversigt

    Oversigt