Svin på dagsordnen

Et af sommerens og efterårets helt store debatemner når formentlig sin endestation, når medlemmerne af det fynske amtsråd mandag holder møde. Et af punkterne på dagsordnen går ud på, at politikerne skal diskutere et nyt sæt regler for, hvornår der gives tilladelse til udvidelse og etablering af svinefarme

-

Et af sommerens og efterårets helt store debatemner når formentlig sin endestation, når medlemmerne af det fynske amtsråd mandag holder møde. Et af punkterne på dagsordnen går ud på, at politikerne skal diskutere et nyt sæt regler for, hvornår der gives tilladelse til udvidelse og etablering af svinefarme.

Det er det Radikale Venstre og Socialdemokraterne, der har fået punktet på dagordnen, og omdrejningspunktet bliver en skærpelse af reglerne.

\"Vi bliver nødt til at stramme reglerne på sigt, så vi både kan have svineproduktion på Fyn, men også tilbyde et ordentligt og attraktivt miljø,\" siger Kristian Grønbæk Andersen (R).

Efter mødet mandag skal amtets Miljø- og Trafikudvalg komme frem til et nyt administrationsgrundlag. Det vil dog først ske i løbet af foråret 2004, fordi folketinget er på vej med blandt andet Vandmiljøplan 3, og det vil alligevel betyde ændringer i de regler, som amtet giver tilladelser efter.

Formanden for udvalget, Poul Weber (V) har selv deltaget i debatten henover sommeren, men han mener, at det på tide, at den stopper.

\"Debatten er kørt helt af sporet. Det handler ikke om hvor mange grise vi har på Fyn, men om at få en teknologi, så vi kan få styr på de problemer der er i forbindelse med svineproduktion,\" siger Poul Weber (V).

Han understreger dog, at der i forhold til de regler der administreres efter i dag, vil blive stillet flere krav til landmænd, der ønsker at udvide og etablere, når de nye regler bliver vedtaget.

Administrationsgrundlaget som bruges i dag blev vedtaget i 2001, men er løbende blevet strammet indenfor det råderum, som Fyns Amt har til rådighed.

Oversigt

    Oversigt