I det fynske folks tjeneste

Svindel for 36 millioner: Fire års fængsel for bedrageri

Henrik Svensk Kalmer Meyer, der ejede autohjælpvirksomheden Redningsgruppen, der blandt andet havde adresse i Middelfart er ved retten i Odense idømt fire års ubetinget fængsel.

44-årige Henrik Svensk Kalmer Meyer blev torsdag idømt fire års ubetinget fængsel ved Retten i Odense. Han var tiltalt for svindel for 36 millioner kroner.

I Retten i Odense blev den tidligere ejer af autohjælpsfirmaet Redningsgruppen torsdag idømt fire års ubetinget fængsel i den største fynske sag om økonomisk bedrageri i mange år.

Retten har ved strafudmåling lagt vægt på omfanget og karakteren af den begåede kriminalitet, og at tiltalte, der tidligere er straffet for ligeartet kriminalitet, har begået forholdene systematisk over en længere periode, står der i dommen.

Uddrag af dommen.

- Retten har ved strafudmåling lagt vægt på omfanget og karakteren af den begåede kriminalitet, og at tiltalte, der tidligere er straffet for ligeartet kriminalitet, har begået forholdene systematisk over en længere periode, står der i dommen.

Sagskomplekset mod den 44-årige mand, Henrik Svensk Kalmer Meyer, omfatter skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed, konkursrytteri, grov overtrædelse af bogføringsloven, dokumentfalsk af særlig grov karaktér og bedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Skal holde sig fra selskaber

Samtidig blev Henrik Svensk Kalmer Meyer indtil videre frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed her i landet eller i udlandet uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Politiets efterforskning begyndte med undersøgelse af selskaber knyttet til Redningsgruppen i Nørre Aaby og Middelfart. Men sagen handler også om forhold i Aabenraa, Esbjerg, Fredericia, Hjørring, Randers og Risskov.

TV 2/Fyn forsøger at få en kommentar fra den dømtes advokat.

Læs også Sag om svindel for 36 millioner kroner fortsætter i dag

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.