Svineproduktionen på Fyn eksploderer

Lugten af svinegylle rykker tættere på flere fynboers næser. De næste 10 år eksploderer svineproduktionen. Det betyder,  at langt flere arealer på Fyn inddrages til gyllespredning. Der er tale om den hårdeste belastning i Danmark. Samtidig er der tale om den hårdeste miljøbelastning både for natur og mennesker i enkeltområde i Danmark.

-

Lugten af svinegylle rykker tættere på flere fynboers næser..

De næste 10 år eksploderer svineproduktionen. Det betyder at langt flere arealer på Fyn inddrages til gyllespredning. Der er tale om den hårdeste belastning i et enkeltområde i Danmark.

Frem til 2015 vil svineproduktionen på Fyn stige med 39 procent. Det viser nye tal fra Dansk Landbrug udarbejdet af Danmarks Statstik.

Næstformanden i Fyns Amts udvalg for teknik og miljø, socialdemokraten Carl Erik Jensen siger til TV2 Fyn, at smertetærsklen for svineudvidelser er nået er nået. Nu må landbruget tvinges til at investere i gyllesepareringsanlæg.

Danmarks naturfredniungsforening frygter de flere svin.

- For hvert svin mere på Fyn bliver konsekvensen, at det går ud over naturen og miljøet. Det bliver endnu sværere at leve op til et hav omkring Fyn med ilt i og undgå fiskedød og fiskeflugt. Det siger præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening Poul Henrik Harritz til TV2 Fyn. Han frygter samtidig, at flere og flere skal leve med lugtgenerne fra svinene.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt