I det fynske folks tjeneste

Svineri efter nytårsaften

Gaderne flyder med nytårsskyts efter nytårsaften

Gaderne flyder med gammelt nytårsskyts, som ikke er blevet fjernet.

- Det er jo ikke anderledes, end hvad man kan forvente efter en nytårsaften, for sådan ser det ud hvert eneste år, siger Helle Mærsk, som er driftsingeniør i Myndighed og Trafikafdelingen i Odense Kommune.

De første dage efter nytår går kommunens servicefolk efter de største ting som batterier, raketter og flasker, og i løbet af de næste fjorten dage klarer fejemaskinerne resten.

Ingen klager over griseriet

Selvom der altså går nogen tid før affaldet er helt væk, synes odenseanerne at affinde sig med det, for Odense Kommune har stort set ingen klager fået. En nærliggende tanke er, at klagerne udebliver, fordi folk selv er skyld i at vejene flyder med gammelt nytårsskyts.

- Det kunne man jo tro, og så ved de vel også, at det forsvinder ret hurtigt, siger Helle Mærsk.

Nytårsrengøringen indgår i kommunens almindelige renholdelsesarbejde. Derfor ved ingen, hvor meget affald nytåret producerer, eller hvor meget det koster at fjerne det. Men kommunen så gerne at borgerne gav en hjælpende hånd.

- Jeg synes jo det var rart, hvis folk ville gå ud og fjerne de største ting ude på vejen, så vores servicemænd ikke skulle gå rundt ude på vejen, når der er allermest trafik, når man kunne have gjort det i går, hvor der ikke var nogen biler på vejene. Og det ville jo også pynte, hvis man lige tog det væreste uden for sin egen dør, siger Helle Mærsk.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.