Svinesag smuldrer

Sagen om overproduktion af svin hos Danmarks største svineproducent Eskelund A/S er tæt på at smuldre. Politiet har efter tre års efterforskning stadig svært ved at bevise, om Eskelund A/S har produceret for mange svin.

Politiet løber panden mod mur

Om Eskelund A/S har produceret for mange svin i forhold til de miljøtilladelser, som svineproducenten havde, har politiet i Assens svært ved at finde ud af. Det skriver LandbrugsAvisen onsdag.

Anmeldelsen lød på, at Eskelund A/S havde produceret langt flere slagtesvin end tilladt - flere aviser har nævnt tallet 27.000, men politiet står stadig efter tre års efterforskning tvivlende overfor, hvordan antallet af dyrene skal tælles sammen. Samtidig er der sået tvivl om omfanget af producentens tilladelse. Kort sagt så er politiet løbet panden mod muren i bevisførelsen.

Derfor har politiet nu bedt Aarup Kommune om at kommentere sagen. Og her er der ikke megen optimisme at spore om sagen.

- Ja, den er ved at smuldre, siger miljømedarbejder, Bjarne Eckhardt fra Aarup Kommune til LandbrugsAvisen.

Frafalder anklagen?

Miljømedarbejderen nævner også, at det kan ende med at anklagen kan blive frafaldt.

Kommunen skal nu sammen med Miljøcenter Fyn skrive et svar til politiet, som efterfølgende vil overveje sagens videre forløb.

Eskelund A/S ejes af familien Lerche-Simonsen, der har skabt landets største produktion af slagtesvin med over 100.000 svin årligt. Selskabet har egen foderproduktion og lastvogne til transport af svin og andre landbrugsprodukter.

Driften er opdelt i syv selvstændige afdelinger, og i december 2005 var der 26 fuldtidsansatte.

Oversigt

    Oversigt