Svømmeeliten springer i Lillebælts bølger

I weekenden mødes Nordens stærkeste åbent vand-svømmere, når de nordiske mesterskaber bliver afholdt i Middelfart.

Middelfart får snart besøg fint besøg.

Hele den danske åbent vand-elite og åbent vand-udøvere fra Sverige, Finland og Estland vil være repræsenteret, når de nordiske mesterskaber og danmarksmesterskaberne i åbent vand-svømning løber af stablen i weekenden.

Bag begivenheden står Dansk Svømmeunion i samarbejde med Trekantområdet Danmark og Middelfart Kommune. Et samarbejde, der ifølge Mikkel von Seelen, chefkonsulent i Sport & Event i Trekantområdet, kun kan blive en win win.  

- Udendørs idræt er noget der vokser, og det vil vi gerne være med til at støtte. Vi kan tilbyde alt fra helt stille søvand, til strøm og bølger. Men det er også en gevinst for området. Vi får nogle gæster og forhåbentlig flere svømmemedlemmer i klubberne, siger han til TV 2/FYN.

Men det er også et samarbejde, der gavner sporten.

- Vi ser en tydelig voksende interesse for konkurrencesvømning i åbent vand både nationalt og internationalt. At kunne bruge vores smukke og rene natur til sportsbegivenheder som konkurrencesvømning i åbent vand er noget, som vi ser et stort potentiale i, og som vi i Trekantområdet meget gerne bakker op om, siger Steen Dahlstrøm (A), borgmester i Middelfart og næstformand i Trekantområdet Danmark, i en pressemeddelelse.

Sidste års vindere

Når mesterskaberne skydes i gang lørdag, vil der være flere af sidste års stjerner på pletten i Middelfart,

Den forsvarende nordiske mester i fem kilometer åbent vand, danske Peter Mandrup Madsen, stiller til start i samme distance. Og på damesiden stiller sidste års sølv- og bronzevindere, Lærke Toft Ruby og Jackie Gade op - også på fem kilometer distancen.

Og Mikkel von Seelen, chefkonsulent i Sport & Event i Trekantområdet, håber på, at det store arrangement bliver en succes, som kun vil vokse sig større.

- Fremadrettet håber vi på at lave events større, siger han.

Oversigt

    Oversigt