I det fynske folks tjeneste

Svømmepøler er rene bakteriebomber

Svømmepøler i flere tusinde liters klassen er vældig populære - og de kan købes billigt. Men pas på. De kan være de rene bakteriebomber.

-

Svømmepøler i flere tusinde liters klassen er vældig populære - og de kan købes billigt. Men pas på. De kan være de rene bakteriebomber.

Forleden fortalte vi på TV2 /FYN, at salget af svømmepøler er steget markant. Nu overskygges glæden over egen pøl i baghaven af faren for sygdom.

Fynboernes trang til vand i baghaven skaber nemlig mulighed for en mindre koloni af bakterier. De opstår i badevandet medmindre man renser det. Men hvordan det skal gøres, ja det ved de færreste, og det er skidt.

- Bakterierne kan give alverdens sygdomme. Både ørebetændelse og nerveproblemer, så man skal sørge for at PH-surhedsgraden er i orden, og at det er afstemt med indholdet af frit klor. Det fortæller Ejvind Andersen fra laboratoriet i analysecentret Eurofins, Brørup til TV2 /FYN

Elin Andersen fra Sanderum har for nylig købt en svømmepøl. Hun fik ingen vejledning om , hvordan hun skulle holde vandet rent.

- Vi vidste ikke om vi skulle bruge klor eller noget uden klor. Vi var usikre på at bruge kloren. Den kan jo være giftig, siger Elin Andersen i dag til TV2 /FYN.

Hun søgte hjælp i byggemarkederne, der forhandler svømmepøler, men her kunne de ikke hjælpe.

Efter talrige opkald fik hun hjælp af et professionelt pool-firma.

-De sagde at vi skulle rense med klor, og det gør vi så dagligt, hvis vores PH-målinger viser at det er nødvendigt, siger Elin Andersen.

TV2 /FYN har mere om de farlige svømmepøler i vores udsendelse i aften kl. 19.30