I det fynske folks tjeneste

Svømmepøler er rene bakteriebomber

Svømmepøler i flere tusinde liters klassen er vældig populære - og de kan købes billigt. Men pas på. De kan være de rene bakteriebomber.

-

Svømmepøler i flere tusinde liters klassen er vældig populære - og de kan købes billigt. Men pas på. De kan være de rene bakteriebomber.

Forleden fortalte vi på TV2 /FYN, at salget af svømmepøler er steget markant. Nu overskygges glæden over egen pøl i baghaven af faren for sygdom.

Fynboernes trang til vand i baghaven skaber nemlig mulighed for en mindre koloni af bakterier. De opstår i badevandet medmindre man renser det. Men hvordan det skal gøres, ja det ved de færreste, og det er skidt.

- Bakterierne kan give alverdens sygdomme. Både ørebetændelse og nerveproblemer, så man skal sørge for at PH-surhedsgraden er i orden, og at det er afstemt med indholdet af frit klor. Det fortæller Ejvind Andersen fra laboratoriet i analysecentret Eurofins, Brørup til TV2 /FYN

Elin Andersen fra Sanderum har for nylig købt en svømmepøl. Hun fik ingen vejledning om , hvordan hun skulle holde vandet rent.

- Vi vidste ikke om vi skulle bruge klor eller noget uden klor. Vi var usikre på at bruge kloren. Den kan jo være giftig, siger Elin Andersen i dag til TV2 /FYN.

Hun søgte hjælp i byggemarkederne, der forhandler svømmepøler, men her kunne de ikke hjælpe.

Efter talrige opkald fik hun hjælp af et professionelt pool-firma.

-De sagde at vi skulle rense med klor, og det gør vi så dagligt, hvis vores PH-målinger viser at det er nødvendigt, siger Elin Andersen.

TV2 /FYN har mere om de farlige svømmepøler i vores udsendelse i aften kl. 19.30

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.