Syddanmark er hårdt ramt af arbejdsulykker

17 uf af 39 dødelige arbejdsulykker skete i Syddanmark mod kun to i Region Hovedstaden. Læger slår alarm.

Hele 44 procent af alle dødelige arbejdsulykker, der skete i Danmark i 2010, skete i Region Syddanmark, hvor kun knap 22 procent af befolkningen bor.

- Der er meget opsigtsvækkende tal, der afslører en klar trend, siger den ledende overlæge Ole Carstensen fra Arbejdsmedicinsk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus til Avisen.dk.

Hanne Sofie Tromborg Olsen, der er chef for Arbejdstilsynet i Syddanmark, mener til gengæld, at "det er uheldige tilfældigheder, der afgør, hvor ulykkerne sker geografisk".

Mens 17 ud af i 39 dødsfald skete i Syddanmark, omkom til sammenligning to personer på job i Hovedstaden, hvor langt flere ellers bor og arbejder. Men Arbejdstilsynet vurderer, at talmaterialet er meget spinkelt.

- Jeg kan ikke fremlægge særskilte initiativer på baggrund af disse tal, siger Hanne Sofie Tromborg Olsen til Avisen.dk.

Det var dog ikke kun i 2010, at forholdsvis mange syddanskere blev dræbt på jobbet.

Netavisens beregninger afslører, at gennemsnitligt 15 personer årligt, eller i alt 90 personer, omkom på arbejdspladser i Syddanmark i årene 2005-2010.

Dermed er syddanskerne over årene markant overrepræsenteret i dødsstatistikkerne. Og i modsætning til Arbejdstilsynet mener overlæge Ole Carstensen, at overhyppigheden er klar, og at den bør medføre initiativer.

Oversigt

    Oversigt