Syddanmark imponerende god til udbud

Nye tal fra Udbudsvagten bekræfter, at det offentlige er blevet endnu bedre til at sende opgaverne i udbud i den syddanske region.

De syddanske politikere har - i modsætning til andre steder i landet - forstået, hvor stort potentialet er, mener Dansk Erhverv.

Borgerne i Syddanmark bliver langt oftere end borgerne i resten af landet tilbudt private løsninger.

Myndighederne i det syddanske er nemlig dem, der er mest ivrige for at sende flere opgaver i udbud. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.

Ifølge tallene er der sket en markant stigning i antallet af udbud på landsplan, men der er store geografiske forskelle på, hvor meget brugen af udbud er steget de senere år.

Antallet af udbud i Midtjylland er eksempelvis kun steget 5 procent i perioden 2009-2010, mens den syddanske region er gået 23 procent frem og hovedstadsregionen 30 procent.

Tallene dækker over kommunale, regionale såvel som statslige udbud opdelt på geografiske regioner.

- Det er rigtig glædeligt, at antallet af udbud i den syddanske region er steget så meget - især fordi niveauet i forvejen var pænt. Med de velfærdsudfordringer, vi står overfor i de kommende årtier - ikke mindst i Syddanmark - er det helt afgørende, at vi er gode til at udnytte samarbejdet med ikke-offentlige aktører, der kan løse opgaverne bedre og til den rigtige pris," siger chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv, Marie Louise Løvengreen Rasmussen.

Går glip af store gevinster

- Det er virkelig flot, at den syddanske region endnu en gang ligger i top, når det gælder udbudsområdet. Det er tydeligt for mig, at de syddanske politikere i højere grad end deres kollegaer i nogle andre dele af landet har forstået alvoren og ikke er blinde for de store gevinster, der er at hente på at samarbejde med private leverandører, siger hun.

Oversigt

    Oversigt