I det fynske folks tjeneste

Syddanmark imponerende god til udbud

Ifølge Dansk Erhverv er de syddanske politikere de bedste til at sende opgaver i udbud

Nye tal fra Udbudsvagten bekræfter, at det offentlige er blevet endnu bedre til at sende opgaverne i udbud i den syddanske region.

De syddanske politikere har - i modsætning til andre steder i landet - forstået, hvor stort potentialet er, mener Dansk Erhverv.

Borgerne i Syddanmark bliver langt oftere end borgerne i resten af landet tilbudt private løsninger.

Myndighederne i det syddanske er nemlig dem, der er mest ivrige for at sende flere opgaver i udbud. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.

Ifølge tallene er der sket en markant stigning i antallet af udbud på landsplan, men der er store geografiske forskelle på, hvor meget brugen af udbud er steget de senere år.

Antallet af udbud i Midtjylland er eksempelvis kun steget 5 procent i perioden 2009-2010, mens den syddanske region er gået 23 procent frem og hovedstadsregionen 30 procent.

Tallene dækker over kommunale, regionale såvel som statslige udbud opdelt på geografiske regioner.

- Det er rigtig glædeligt, at antallet af udbud i den syddanske region er steget så meget - især fordi niveauet i forvejen var pænt. Med de velfærdsudfordringer, vi står overfor i de kommende årtier - ikke mindst i Syddanmark - er det helt afgørende, at vi er gode til at udnytte samarbejdet med ikke-offentlige aktører, der kan løse opgaverne bedre og til den rigtige pris," siger chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv, Marie Louise Løvengreen Rasmussen.

Går glip af store gevinster

- Det er virkelig flot, at den syddanske region endnu en gang ligger i top, når det gælder udbudsområdet. Det er tydeligt for mig, at de syddanske politikere i højere grad end deres kollegaer i nogle andre dele af landet har forstået alvoren og ikke er blinde for de store gevinster, der er at hente på at samarbejde med private leverandører, siger hun.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.