Syddansk historie på nettet

Syddanskere og fynboer kan nu gå på historisk opdagelse i hele Region Syddanmark. En ny hjemmeside fyldt med kulturarv blev mandag lanceret. Her kan man fordybe sig i de ting, man ofte kun kan læse om på museer.

Historisk Atlas kan man eksempelvis finde viden om alt fra herregårde og skulpturer til møller og gravhøje - og så ka man søge i gamle kort helt tilbage til 1800-tallet. Man kan også få hjælp til planlægningen af en rundtur til historiske steder i Syddanmark. Håbet er at dem, der normalt ikke går på museum, vil bruge siden.

- I en travl hverdag kan det være svært at få tid til museumsbesøg, og nu kan man al tid komme på museum og finde de informationer du leder efter, siger formanden for Region Syddanmark, Carl Holst(V). 

Hjemmesiden er skabt i samarbejde mellem arkiver, biblioteker og museer i Region Syddanmark og her ka man læse en gigantisk mængde information om lokalhistorie i både det sydlige Jylland og på Fyn.

- Her prøver vi at samle al den viden og så lader vi brugeren sammensætte det selv ved at man går ind og siger: Jeg vil gerne vide, hvad der for eksempel er omkring Hindsgavl - og såå et eller to klik, så har du den viden, du skal bruge, siger Torben Grøngaard Jeppesen, der er chef for Odense Bys Museer.

Besøg historisk atlas

Oversigt

    Oversigt