I det fynske folks tjeneste

Syddansk patientjournal sendt i udbud

Sygehusene i Region Syddanmark skal have en ny, elektronisk patientjournal, som nu er på vej i udbud. Regionen går efter en velafprøvet løsning og vil ikke selv udvikle nyt.

Region Syddanmark går efter at få en ny elektronisk patientjournal, der allerede er færdigudviklet og i drift på danske eller udenlandske sygehuse.

Den ny patientjournal, EPJ-Syd er altså ikke et udviklingsprojekt med den risiko, det kan give, hvilket blandt andet er erfaringen fra Region Hovedstaden.

EPJ-Syd skal holde styr på blandt andet journalhåndtering, medicinering, rekvisition og svar fra laboratorie- og billedsystemer, patientadministration og booking på alle regionens sygehuse.

Desuden er det et krav, at EPJ-Syd giver mulighed for både øget patientinddragelse i behandlingsforløbet og for at bruge tablets og smartphones i klinikkens arbejdsgange, samt at systemet passer ind i det etablerede IT-miljø i Region Syddanmark. 

- Først og fremmest skal den nye løsning sikre, at vi kan arbejde patientsikkert og effektivt på sygehusene. Dernæst er det afgørende for Region Syddanmark, at det er en løsning, som er brugervenlig og hurtig, så medarbejderne oplever, at den understøtter hverdagens arbejdsgange, skriver administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen i en pressemeddelelse.

Fakta om den elektroniske patientjournal, EPJ.

Den nuværende EPJ-løsning, COSMIC, dækker alle regionens fem sygehusenheder – Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Sønderjylland og psykiatrisygehuset.

Den bruges af cirka 25.000 læger, sygeplejersker, sekretærer og andre medarbejdere på regionens sygehuse.

Typisk er der omkring 2,8 mio. journalopslag i den elektroniske patientjournal på en almindelig arbejdsdag.

Der vil gå mindst tre år, før en ny EPJ-løsning er på plads og klar til at blive taget i brug. Derfor har regionen indgået en treårig aftale med leverandøren af COSMIC om fortsat service og vedligehold.

Udbuddet af EPJ-Sydventes offentliggjort 28. juni