Syddanske virksomheder får digital indsprøjtning

Der er for lidt fokus på de digitale muligheder i de syddanske virksomheder, mener Syddansk Vækstforum. Og derfor hjælper de nu virksomhederne på vej med 36 millioner kroner.

Datasikkerhed, digitale løsninger og innovation.

Det er nogle af de ting som Syddansk Vækstforum vil bruge penge på. Helt præcist vil de bruge hele 36 millioner kroner til at hjælpe digitaliseringen i små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. 

Der er kun en lille del af virksomhederne i regionen, der for alvor har taget de digitale muligheder til sig. Det viser en analyse fra 140 syddanske virksomheder og 25 dybdegående interviews om årsager og problemer til den manglende digitale omstilling. 

Kun 19 procent af virksomhederne har implementeret datasikkerhed og under 10 procent anvender digitale løsninger til produktionsstyring, design og og logistik. 

- Mange virksomheder har fokus på den daglige drift og ikke så meget på udvikling, selv om det at indføre digitale løsninger som regel har en positiv indvirkning på såvel drift som omkostninger. Derudover kan nye teknologier være med til at give netop det pusterum, der skal til for at tænke udvikling af nye produkter og services, siger næstformand i Syddansk Vækstforum, Bo Stærmose, i en pressemeddelelse. 

Pengene skal blandt andet hjælpe 30 virksomheder med at lægge planer for, hvordan innovative og digitale forretningsmodeller kan skabe mere vækst, mens udviklende virksomheder kan indgå samarbejder med forskningsmiljøer, med henblik på udviklingen af nye digitale løsninger.

- En af Syddansk Vækstforum fornemste opgaver er at understøtte virksomhederne til at blive mere konkurrencedygtige i en stadigt hårdere konkurrence fra ind- og udland. Vi er overbeviste om, at det at være på forkant med den teknologiske udvikling, kan hjælpe virksomhederne til at blive mere omkostningseffektive og skabe flere innovative produkter, siger Stephanie Lose (V), der er formand for Syddansk Vækstforum.

De 36 millioner kroner til projekterne finansieres via EU’s regionalfondsmidler og de regionale erhvervsudviklingsmidler.

Oversigt

    Oversigt