Syddanskere sparer mest på sommerferien

De danske husstande svinger sparekniven over årets sommerferie. Borgerne i Region Syddanmark har i gennemsnit beskåret feriebudgettet med 21 procent.

Den står mere på Lolland end Lanzarote, når syddanskerne planlægger sommerferien for i år.

Det fremgår af en undersøgelse, som Nordea har foretaget. Undersøgelsen viser, at danskerne skærer årets feriebudget med 11 procent, og det overrasker forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen i Nordea.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke havde forventet et fald. Det, der kommer mest bag på mig, er, at danskernes feriebudget er faldet i den grad, det er, siger Ann Lehmann Erichsen.

I gennemsnit vil en dansk husstand i år bruge 11.800 kroner på sommerferien mod 13.300 kroner året forinden. Og det undrer Nordeas forbrugerøkonom.

- Vi har superlav rente, hvilket vil sige, at rigtig mange familier har en termin, som ikke fylder så meget i budgettet, som den gjorde sidste år. Vi har også fået rekordhøje skattelettelser, og det burde betyde, at vi kunne holde ubekymret ferie. Men det gør det ikke, siger Ann Lehmann Erichsen.

Hun mener, at ledigheden og "efterveer fra finanskrisen" spiller en rolle. Samtidig fik en stor del danskere udbetalt SP-penge sidste år, og de blev i mange tilfælde brugt på ferie.

Af undersøgelsen fremgår det, at det kun er i Region Hovedstaden, hvor man ikke sænker sit feriebudget. I Syddanmark er budgettet hele 21 procent lavere end sidste år.

Oversigt

    Oversigt