Sydfyn har stor andel i håndboldherrernes VM-trup

30 procent af spillerne på landsholdet har gået på Oure Efterskole, og over halvdelen har spillet i GOG, viser analyse.

Der var skuffelse på Fyn, da landstræner Gudmundur Gudmundsson mandag udtog de 16 spillere, der skal kæmpe for det danske herrehåndboldlandshold ved VM i Frankrig. Ingen fynboer var iblandt.

GOG-spilleren Niclas Kirkeløkke rejser ganske vist med til Frankrig som reservespiller, men selv om VM-truppen er uden fynsk blod, spiller Fyn alligevel en væsentlig rolle på holdet, der fredag aften spiller sin første kamp mod Argentina.

30 procent af spillerne på landsholdet har gået på den samme efterskole - Oure Efterskole. Af de i alt 17 spillere, der rejser til Frankrig, har fem af spillerne i deres teenageår videreudviklet deres evner med en håndbold på Sydfyn. Det viser en analyse fra Insights Lab. 

Også GOG har stor indflydelse

Det drejer sig blandt andre om målmand Niklas Landin og holdets største stjerne, Mikkel Hansen. Ingen andre efterskoler i landet har leveret i nærheden af lige så mange landsholdsspillere, viser analysen.

Derudover har de tidligere danske mestre i GOG også haft indflydelse på VM-truppen. Syv af spillerne har på et eller andet tidspunkt i karrieren spillet for GOG. På nuværende tidspunkt spiller over halvdelen af de danske spillere dog for tyske klubber.

Data i infografikken er baseret på bruttotruppen, der blev udtaget i december 2016.
Data i infografikken er baseret på bruttotruppen, der blev udtaget i december 2016.
Foto: Insights Lab

Hvis du også går og drømmer om at blive landsholdsspiller, er det med at være tidligt ude. Du skal helst starte med at spille håndbold, når du er omkring seks år gammel, viser analysen. Niklas Landin startede dog allerede som treårig. Til gengæld begyndte hans målmandskollega Jannick Green først som 16-årig.

Ved VM spiller Danmark i den indledende gruppe mod henholdsvis Argentina, Egypten, Sverige, Bahrain og Qatar. 

 

VM-truppen

 

 

Oversigt

    Oversigt